Albanija: Vanredno stanje zbog prirodne katastrofe

Izvor: B92, 25.Mar.2020, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija: Vanredno stanje zbog prirodne katastrofe

Vlada Albanije proglasila je vanredno stanje zbog prirodne katastrofe.

Saopšteno je da se ograničavaju prava građana do nivoa koji je neophodan za zaštitu javnog zdravlja.

To znači da se zabranjuju sva javna okupljanja, veća ovlašćenja se daju državnim organima, uključujući i ulazak u privatni posed radi testiranja na koronavirus, a građani se obavezuju da prijave simptome oboljenja.

Svi granični prelazi su zatvoreni, osim leta za Tursku, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još funkcioniše. Škole, kafei, restorani, vežbaonice i radnje su zatvoreni, osim prodavnica sa životnim namirnicama. Samo mali broj državnih i privatnih uposlenika ima dozvolu za rad u trajanju od osam sati dnevno, a građanima je dozvoljeno da izađu samo u kupovinu hrane i lekova. Ova situacija će biti na snazi do daljeg, dok traje epidemija koronavirusa. U Albaniji je do sada evidentirano 146 slučajeva kovida 19 i pet smrtnih slučajeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.