Albanci s juga ne izlaze na izbore

Izvor: RTS, 08.Feb.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci s juga ne izlaze na izbore

Političke stranke Albanaca sa juga Srbije, osim Pokreta za demokratsko delovanje odlučili su da bojkotuju vanredne parlamentarne izbore. Nagip Arifi, predsednik Demokratske partije kaže da je odluka doneta iz mnogobrojnih razloga. Rize Halimija o izborima u ponedeljak.

Lideri pet političkih partija koje okupljaju Albance sa juga Srbije jednoglasno su odlučili da ne učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima 16. marta. Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će na sednici Predsedništva stranke u ponedeljak odlučiti da li izlazi na izbore.

Nagip Arifi, predsednik Demokratske partije kaže da je odluka doneta iz mnogobrojnih razloga.

"Političke partije Albanaca su usvojili dokument, program mera za rešavanje problema u opštinama Medveđa, Bujanovac i Preševo, na sugerisanje međunarodne zajednice čak smo počeli razgovore sa Vladom republike Srbije, imali smo pet sastanaka", kaže Arifi.

Prema njegovim rečima, nisu uspeli da nešto reše u korist građana ove tri opštine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanci sa juga Srbije neće na izbore

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 00:36

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, koji je i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA), izjavio je FoNetu da su lideri stranaka koje deluju među Albancima na jugu Srbije danas odlučili da ne učestvuju na parlamentranim izborima, a da će u ponedeljak na stranačkoj skupštini odluku o...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.