Albanci čekaju signal Zapada da napadnu Srbe

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci čekaju signal Zapada da napadnu Srbe

Situacija na Kosovu I Metohiji sada je prilično mirna, ali Albanci će ponovo napasti Srbe kada dobiju signal sa zapada, upozorava zamenik predsjednika Skupštine zajednica srpskih opština Kosova i Metohije Marko Jakšić.

"Beograd je računao da može da ima i Kosmet i Evropsku uniju. Pokazalo se to kao nemogući projekat, upravo zato što je Beograd dozvolio da Euleks dođe i podsticao Srbe južno od Ibra da izađu na kosovske izbore, što se bukvalno sada vraća kao bumerang", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je Jakšić za "Glas Rusije".

On smatra da formula Beograda, koja se može opisati kao "i Kosovo i EU", pokazuje svoju nedelotvornost.

"Naša ideja je da je Kosovo i Metohija deo države Srbije i na nama Srbima koji živimo na tom prostoru je da ne dozvolimo da nam zemlje Evropske unije i SAD otmu taj deo naše teritorije. Nikakva podela, odnosno odvajanje severa Kosmeta, ne dolazi u obzir, imajući u vidu da je i po Ustavu države Srbije Kosovo naša teritorija", poručuje Jakšić.

Prema njegovim rečima, severni deo Kosmeta čini samo od četiri do pet odsto teritorije te srpske pokrajine.

"To je najgori deo Kosova i Metohije i jednostavno bi Albanci drage volje mogli da se odreknu svega toga, imajući u vidu da bi najlepši, najbolji deo Kosmeta faktički ostao njima", objašnjava Jakšić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.