Albanac iz Kačanika kolje po Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanac iz Kačanika kolje po Siriji

Lavdrim Muhadžeri (24), najpoznatiji kosovski pripadnik džihadskog pokreta Islamska država Iraka i Levanta, na svom Fejsbuku pohvalio se fotografijama koje ga prikazuju u koljačkom pohodu u Siriji. Na fotografijama je zabeleženo kako Muhadžeri odseca glavu jednom čoveku.

Džihadista se pohvalio još krvoločnijim fotografijama, ali smo odlučili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ih ne objavimo jer su previše uznemirujuće

 

Muhadžeri, koji je poreklom iz Kačanika na KiM, pozivao je i druge Albance da mu se pridruže u ratu u Siriji, pa se veruje da je zločin počinjen upravo u toj zemlji.

 

On je na sebe skrenuo pažnju javnosti kada je prošlog meseca zapalio svoj kosovski pasoš i pozvao sve Albance da urade isto, kako bi pokazali da su jednaki pred Alahom.

 

Lavdrim spalio kosovski pasoš i pozvao ostale Albance da učine isto

 

Komandant jedinice Albanaca u sastavu Al Kaidine grupe Al Nusri u okolini sirijskog grada Alepa radio je nekoliko godina za Kfor, posle čega su ga angažovale Nato snage u Avganistanu, piše albanski list "Gazetaekspres".

 

Muhadžeri je jedan od prvih kosovskih boraca koji je otišao u Siriju i smatra se za jednog od vođa albanskih mudžahedina u Siriji i Iraku. Kosovsko pravosuđe ga takođe smatra glavnim u Siriji za regrutovanje ostalih Albanaca sa Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.