Alarm: Srbija u crvenom; 28, 29, 30, 32, 36

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alarm: Srbija u crvenom; 28, 29, 30, 32, 36

Beograd -- Letnje temperature polako se vraćaju u Srbiju. Do kraja ove sedmice temperatura će polako rasti iz dana u dan. Krajem meseca "pakao". Crveni meteoalarm.

Prema izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, odnosno do 24. jula, u četvrtak će u većini mesta biti pretežno sunčano. Uveče i tokom noći, na severu uz povećanje oblačnosti, a ponegde je moguća kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U petak i subotu promenljivo oblačno sa lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a od nedelje pretežno sunčano i toplije.

Prema aktuelnim podacima servisa "Akjuveder", već od subote očekuju se temperature od preko 30 stepeni. Takvo toplo vreme trebalo bi da se nastavi i narednih dana, odnosno do kraja jula za kada "Akjuveder" najavljuje i upozorenje na veoma visoke temperature, jer se očekuje da će se živa na termometru popeti i na 36 stepeni.

Već danas je upaljen crveni meteoalarm za visok nivo UV zračenja, koji iznosi 8 i važi za većinu gradova Srbije. takav, visok nivo UV zračenja zadržaže se i u naredna dva dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.