Al Džazira najoštrije osudila; Jasan čin

Izvor: B92, 15.Maj.2021, 21:37

Al Džazira najoštrije osudila; "Jasan čin"

Medijska mreža Al Džazira danas je najoštrije osudila bombardovanje i uništavanje svojih prostorija od strane izraelske vojske u Gaz.

To, kako navodi, smatra jasnim činom koji sprečava novinare da izvršavaju svoju dužnost informisanja sveta i izveštavanja o događajima na terenu.

Al Džazira, dodaje se u saopštenju, obećava da će slediti svaki raspoloživi put kako bi izraelsku vladu pozvala na odgovornost za njene postupke, objavljeno je na sajtu ove medijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuće.

Stanovnike i stanare zgrade Al Džalaa u Gazi, u kojoj se nalaze kancelarije Al Džazire, zajedno s glavnim međunarodnim medijima, poput Asošijejted presa i Midl ist Aj, izraelska je vojska telefonskim pozivom obavestila da imaju manje od jednog sata da napuste zgradu.

Al Džazira poziva sve medije i institucije za zaštitu ljudskih prava da udruže snage u osudi tih nemilosrdnih bombardovanja i da izraelsku vladu pozovu na odgovornost zbog namernog ciljanja novinara i medijskih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.