Akter afere Mašan na slobodi

Izvor: RTS, 22.Jan.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akter afere "Mašan" na slobodi

Vasilije Mijović, bivši radnik državne bezbednosti, pušten iz zatvora u Spužu. Mijović osuđen jer je tajno u Zeti snimao razgovor aktivista DPS-a sa Mašanom Buškovićem, kojem je nuđeno plaćanje računa za struju, da bi na referendumu glasao za nezavisnost.

Bivši funkcioner Službe državne bezbednosti Crne Gore Vasilije Mijović pušten je iz zatvora u Spužu, gde je pre četiri dana prebačen na izdržavanje višemesečne zatvorske kazne.

Podgorički >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dan prenosi da je Mijović imao pravo na amnestiju i uslovni otpust, ali nije poznato zbog čega mu je prekinuto izdržavanje zatvorske kazne.

Crnogorska policija je, navodi list, ukinula i međunarodnu poternicu za Mijovićem, koji je tražen zbog izdržavanja zatvorske kazne izrečene posle afere vezane za kupovinu glasova u Zeti, uoči referenduma o nezavisnosti Crne Gore.

Mijović je uhapšen 17. januara na aerodromu Golubovci, gde se posle sletanja prijavio graničarima. On je poslednjih sedam godina živeo u Beogradu.

Mijović je uoči referenduma 2006. u toku kampanje u podgoričkom Osnovnom sudu osuđen na 10 meseci zatvora zbog povrede sloboda opredeljenja pri glasanju i izazivanja panike.

Vasilije Mijović je optužen zbog toga što je postavio kameru i tajno u Zeti snimao razgovor aktivista DPS-a sa Mašanom Buškovićem, kojem je nuđeno plaćanje računa za struju od 1.580 evra, da bi na referendumu glasao za nezavisnost.

Mijović je nekoliko meseci pre afere "Mašan" otpušten iz MUP-a Crne Gore, a tadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović protiv njega je podneo krivičnu prijavu, jer je navodno falsifikovao diplomu Pravnog fakulteta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.