Ako ste iskreni, reći ćete da je Trg republike SUPER

Izvor: Mondo, 24.Jul.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako ste iskreni, reći ćete da je Trg republike SUPER"

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić smatra da će se centralni gradski trg dopasti svima. Ako su iskreni. Kaže i da će svi planirani radovi biti završeni do 1. septembra.

Svi veliki projekti izgradnje i rekonstrukcije u Beogradu privode se kraju, uključujući i Trg republike, rekao je glavni urbanista Marko Stojčić i istakao da će sledeće godine biti rekonstruisan i Trg Nikole Pašića.

Stojčić je rekao da trg zahteva veliki i čist prostor, što nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bilo slučaj sa prethodnim izgledom Trga republike, gde su se na manjem prostoru nalazile žardenjere, pešačka zona, zona za boravak i sedenje.

"Trg republike sada izgleda kao pravi evropski trg i logično je da se Beograđanima dopadne, ako su iskreni. Nažalost, bilo je amoziteta, jer je cela stvar politizovana i određeni deo građana je prihvatio tu kritiku na račun izgleda trga bez ulaženja u suštinu da li su u pravu ili ne", rekao je Stojčić Televiziji Studio B.

Kaže da će na način na koji je rekonstruisan Trg republike biti rekonstruisan i Trg Nikole Pašića, koji bi trebalo da bude slobodna površina i "podjednako arhitektonski lep".

Navodi da je planirano da radovi počnu i budu završeni u toku sledeće godine, za kada je planirano da se i rekonstruišu trotoari od Narodne Skupštine zajedno sa Bezistanom, koji će biti potpuno rekonstruisan, kao staza za pešačenje.

Govoreći o ispunjenju rokova, Stojčić je nagalasio da za Trg republike, Topličin venac i Karađorđevu ulicu ostaje rok 1. septembar, te istakao da će saobraćaj na Trgu republike biti normalno uspostavljen, prenela je Uprava grada Beograda.

Foto: MONDO/Predrag Vujić Karađorđeva ulica

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.