Ako koristite ovu vremensku prognozu…

Izvor: Mondo, 06.Jan.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako koristite ovu vremensku prognozu…

Nemojte više, dokazano je loša po privatnost!

Weather Channel aplikacija nedozvoljeno je sakupljala podatke o korisnicima i njihovom kretanju čak i onda kad joj to nije bilo direktno i jasno dozvoljeno. Ovo je otkriveno u SAD, gde je pokrenuta tužba protiv Weather Channel aplikacije, koja je nedozvoljen pristup korisničkim podacima koristila za monetizaciju, odnosno zaradu.

Pročitajte i ovo: Vremenska prognoza u virtuelnoj realnosti - >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neverovatno!

Ova aplikacija je jedna od najpopularnijih na svetu u domenu vremenske prognoze, koja je preuzeta preko 100 miliona puta, a svaki dan je koristi najmanje polovina tog broja. U tužbi, koja je podneta 3. januara, stoji da je Weather Channel namerno obmanula korisnike, jer je tražila pristup lokaciji i podacima samo kako bi poboljšala prikaz vremenske prognoze, a godinama je, zapravo prodavala te podatke za novac.

S druge strane, IBM, kompanija, koja je vlasnik Weather Channel aplikacije rekla je da je njihova izjava o upotrebi podataka korisnika uvek bila transparentna i da će se pravnim sredstvima baniti u svakom smislu.

I konkurentska aplikacija, AccuWeather, uhvaćena je ranije u sličnoj situaciji...

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.