Ako je Srbija zemlja zakona, biće Parade

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako je Srbija zemlja zakona, biće Parade"

Član Organizacionog odbora beogradske Parade ponosa Goran Miletić izjavio je danas da je taj skup, koji treba da se održi 6. oktobra, blagovremeno prijavljen i poručio da hilugani po ulici ne bi trebalo da određuju ko ima pravo okupljanja.

Organizatori "Prajda" Boban Stojanović i Goran Miletić

 

"Mi podržavamo izjavu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, da Srbija ne treba da bude hajdučka država, i ako je tako hajduci po ulici ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da određuju ko ima pravo na okupljanje, a ko ne", kazao je Miletić na konferenciji za novinare.

 

On smatra da će, ako je Srbija zemlja reda i zakona, Parada ponosa biti održana.

 

"Ako je ovo država u kojoj vladaju zakon i red onda 'Beograd prajd', kao skup koji je blagovremeno i jasno prijavljen ima pravo na okupljanje", kazao je Miletić.

 

Napadnut sajt Gej-strejt alijanse

 

Nevladina organizacija Gej-strejt alijansa (GSA) saopštila je da je napadnut internet sajt te organizacije i da je umesto sadržaja ostavljena poruka "Čekamo vas!".

 

"Za GSA ne postoji sumnja da se radi o direktnoj pretnji jer su ove reči do sada mnogo puta u istom kontekstu izrečene od ekstremističkih desničarskih organizacija, a pre svega od 'Obraza'", navodi se u saopštenju te organizacije.

 

GSA je ocenila da ne postoji sumnja da je pretnja upućena aktivistima te organizacije ali i celoj LGBT populaciji pred najavljenu Paradu ponosa 6. oktobra.

 

"GSA zahteva od nadležnih organa da preduzmu sve kako bi ispitale ovaj slučaj, a pre svega da ispitaju i sankcionišu sve pretnje koje se ovih dana pojavljuju u javnosti i kojima se poziva na nasilje nadLGBT populacijom", navodi se.

 

 

On je istakao da za skup 6. oktobra postoje sve gradske dozvole, a i Ministarsvu unutrašnjih poslova je predata sva dokumentacija.

 

"Nas ne raduje činjenica da bezbednosne službe treba da odlučuju o o održavanju toga što smo mi nazvali 970 koraka slobode", kazao je Miletić.

 

On je istakao da sa policijom postoji saradnja u organziciji i obezbeđivanju svih skupova koji će tokom ove nedelje biti održani kao najava Parade ponosa. I samu konferenciju za novinare organizacionog odbora Parade ponosa, održanu u Medija centru obezbeđivala je policija, a ispred zgrade bilo je nekoliko policijskih kola.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na sastanku s policijom bez reči o zabrani Prajda

Izvor: Akter, 01.Okt.2012

Član organizacionog tima "Parade ponosa" Goran Miletić izjavio je da su članovi tog tima danas imali redovan sastanak sa policijom o održavanju "Prajda" na kome nije bilo reči o tome da će taj skup, najavljen za 6. oktobar u Beogradu, biti zabranjen

Nastavak na Akter...

Organizatori: Parada nije zabranjena

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2012, 15:36

BEOGRAD - Parada ponosa nije zabranjena, saopštili su danas organizatori.Prajd nije zabranjen, situacija je ista kao i do sada, izjavio je član organizacionog odbora Adorjan Kuruc na konferenciji za novinare drugog dana Nedelje ponosa povodom informacije koje su objavili neki mediji da je šetnja planirana...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.