Akcioni plan za nova radna mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2010, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcioni plan za nova radna mesta

BAČKA PALANKA -

Donošenjem Akcionog plana zapošljavanja i izdvajanjem pet miliona dinara iz opštinskog budžeta, Bačka Palanka je ispunila neophodne uslove da u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja konkuriše i za dodatna podsticajna sredstva kojim bi se u 2011. godini obezbedilo najmanje 70 novih radnih mesta.

Planom je predviđeno da Opština i Nacionalna služba za zapošljavanje sa zainteresovanim poslodavcima potpišu ugovore za otvaranje 37 novih radnih mesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i sa 33 korisnika tih sredstava za samozapošljavanje, najavio je šef Filijale NSZ u Bačkoj Palanci Dragan Perić.

Pored tih mera, ističe Perić, u 2011. godini finansiraće se zapošljavanje pet pripravnika i osposobljavanje deset gerontodomaćica. Posebna pažnja usmerena je zapošljavanju mladih do 30 godina života, kojih je u evidenciji nezaposlenih oko 2.000 i 640 lica starijih od 50 godina kojima nedostaje tek nekoliko godina do ispunjenja jednog od uslova za sticanje prava na penziju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djelić: U 2011. više novca

Izvor: S media, 14.Dec.2010

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić izjavio je danas da je planom budžeta za 2011. godinu predvidjeno povećanje novčanih transfera za lokalne samouprave za 28 odsto...Djelić je, na skupu posvećenom razvoju nerazvijenih opština, precizirao da to znači da će u 2011. godini opštine dobiti...

Nastavak na S media...

Rumunija povećava plate javnom sektoru

Izvor: S media, 15.Dec.2010, 11:28

Plate u rumunskom javnom sektoru će naredne godine biti povećane za 15 odsto, najavio je premijer Emil Bok...To će se dogoditi samo pola godine pošto je rumunska vlada smanjila plate zaposlenima u tom sektoru za 25 odsto da bi ispunila uslove Medjunarodnog monetarnog fonda, podsetilo je AP...Ova...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.