“Akcija na utakmici isprovocirala nove probleme“

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Akcija na utakmici isprovocirala nove probleme“

Bivši specijalni koordinator Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope Erhard Busek ocenio je u petak da se na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije nije dogodio incident, već akcija koja je imala za cilj da isprovocira nove probleme i poteškoće.

Vlade obe zemlje moraju da smire situaciju i nove napetosti: Erhard Busek

 

"To je rešeno na pravi način. Vlade obe zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << moraju da smire situaciju i rade na unapređenju odnosa", rekao je Busek novinarima u Beogradu na marginama međunarodne konferencije o Balkanu i EU.

 

On je osudio napade na Srbe, Albance i njihove radnje koji su usledili posle meča, prenose beogradski mediji.

 

"Obe vlade moraju da reše te slučajeve. Vi ste susedi i morate da živite zajedno", istakao je Busek.

 

On je pozdravio održavanje jučerašnjeg neformalnog sastanka ministara inostranih poslova i privrede zemalja regiona u Beogradu, ističući da je riječ o važnom signalu u ovom trenutku.

 

Busek je upozorio da saradnja među državama regiona, zapravo, ne postoji, te da ima više priče, a manje akcije i rezultata.

 

Govoreći o stanju u medijima, Busek je rekao da postoje pritisci na visokom nivou i da to pokazuju izveštaji iz svih zemalja, koji nisu nimalo ohrabrujući.

 

"Suočeni smo sa jačanjem autoritarizma, a demokratija je potisnuta i sve dok jedan lider odlučuje, tako će i dalje da bude", zaključio je Busek.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.