Akademik Zukorlić boravio u zvaničnoj posjeti Preševu

Izvor: SandzakPress.net, 28.Dec.2018, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akademik Zukorlić boravio u zvaničnoj posjeti Preševu

Dana 27. 12. 2018. predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić boravio je u zvaničnoj posjeti Preševu. Posjetu je započeo sastankom sa predsjednikom općine Preševo Šćiprim Arifijem. Delegaciju SPP-a predvođenu predsjednikom Zukorlićem činili su generalni sekretar Edin Đerlek i potpredsjednik Kujtim Sadriu. Predsjednik ove općine je istakao da mu je posebna čast što ga je posjetio narodni poslanik Muamer Zukorlić te izrazio veliku zahvalnost za doprinos koji daje >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << za ovu oblast kroz djelovanje u parlamentu Republike Srbije, gdje se prije svega dosljedno bori za interese svog naroda ali pritom ne zaboravljajući i građane Preševa ukazujući na probleme sa kojima se oni suočavaju, kao i  pomoć  koju pruža Internacionalnom univerzitetu u Preševu gdje mladi ljudi imaju priliku da se afirmišu, steknu kvalitetno obrazovanje a samim tim dođu lakše i do posla. Arifi je upoznao Zukorlića sa konkretnim problemima s kojima se suočavaju, ali i mnoštvom pozitivnih stvari i projekata koje su ostvarene u toku njegovog mandata i rada kao predsjednika općine. Tokom razgovora, akademik Zukorlić je izrazio veliko zadovoljstvo što je u prilici da zvanično posjeti Preševo i bude toplo primljen od strane predsjednika općine i njegovih saradnika, istakavši potpunu spremnost da svoje resurse stavi na raspolaganje te da u njemu mogu imati iskrenog, korektnog i veoma dosljednog partnera koji ce pružiti pomoć gdje god ona bude moguća, a to je ostvarljivo samo ako se sa druge strane ima pravi partner i sagovornik sa kojim se to moze realizirati. Sastanak je okončan načelnim dogovorom o saradnji sa fokusom na saradnju u budućem sazivu parlamenta, dok će detalji iste biti definirani u narednom periodu. Nakon ovog sastanka, akademik Zukorlić posjetio je Medresu u Preševu gdje je upoznat sa aktualnim pitanjima i problemima sa kojima se suočavaju u ovoj školi, te je izrazio spremnost da se ti problemi riješe i otklone kako bi Medresa u Preševu išla putem razvoja. U nastavku posjete, dr. Zukorlić je obišao završne radove na novoj zgradi Internacionalnog univerziteta gdje je izrazio zadovoljstvo onim što je do sada urađeno, te je na koncu posjete bio i specijalni gost na lokalnoj televiziji u Preševu.   Info služba  

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zukorlić posetio Preševo i sa Arifijem dogovorio načelnu saradnju

Izvor: Blic, 28.Dec.2018

Predsednik Stranke pravde i pomirenja, Muamer Zukorlić, boravio je u Preševu, gde je sa predsednikom te opštine na jugu centralne Srbije, Šćiprimom Arifijem, dogovorio načelnu saradnju sa fokusom na budući sastav parlamenta, obišao Medresu i radove na novoj zgradi Internacionalnog univerziteta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.