Agronomi, uključite se u potragu za poslom

Izvor: Glas javnosti, 23.Jan.2013, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agronomi, uključite se u potragu za poslom

BEOGRAD - Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije pozvao je danas sve nezaposlene agronome da učestvuju na osnivačkim skupštinama podružnica u Beogradu i Kraljevu, kako da bi time povećali mogućnost za samozapošljavanje.

"Cilj osnivanja tih podružnica je omogućavanje stalnog usavršavanja nezaposlenih agronoma i nalaženja mogućnosti samozapošljavanja putem zadruga ili na drugi način u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i nadležnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << institucijama", rekao je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Miladin Ševarlić.

Osnivačka skupština podružnice nezaposlenih agronoma za područje Grada Beograda održaće se 24. januara u Savezu poljoprivrednih inženjera i tehničara, za ostala područja na teritoriji centralne Srbije biće u subotu, 26. januara, u zgradi skupštine Grad Kraljeva, dok će za teritoriju Vojvodine biti naknadno objavljeno.

Ševarlić je naglasio da je u Srbiji nezaposleno više od 2.000 agronoma, među kojima ima i doktora nauka i magistara.

"Razvoj poljoprivrede više ne može biti baziran samo na tradicionalnim metodama proizvodnje, bez primene naučnih saznanja i stručnih postupaka", kazao je on, ističući značaj angažovanja agronoma.

Ševarlić je podsetio da u Srbiji radi 228 poljoprivrednih savetodavaca, što je četiri puta manje nego u Hrvatskoj i osam puta manje nego u Sloveniji, računajući po zmeljištu i broju porodičnih gazdinstava kojima pružaju usluge.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.