Zatvoreni aerodromi u Podgorici i Tivtu: Avioni kruže iznad, upućen antidiverzantski tim

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 10:15

Zatvoreni aerodromi u Podgorici i Tivtu: Avioni kruže iznad, upućen antidiverzantski tim

Zbog dojave o navodno postavljenoj bombi, ekipe za antidiverzantski pregled upućene su na podgorički aerodrom kako bi se otklonila svaka sumnja.

Aerodromi nisu obustavili saobraćaj. Zbog pretnji je pojačane kontrol, saopšteno je iz kompanije Aerodromi Crne Gore.

"Nakon što su Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat jutros posle 9 sati dobili određene pretnje telefonskim putem, bezbednosne provere su pojačane. U Podgorici je jedan avion vraćen na dodatnu kontrolu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Saobraćaj, međutim, za sad, nije obustavljen ni u Podgorici ni u Tivtu", saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore, odakle će, kako kažu u slučaju novih važnih informacija, o njima bez odlaganja informisati javnost.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je preteće pozive za aerodrome, železničke stanice i hotele u Crnoj Gori uputio P.M (45) iz Beograda.

Aktivnosti na rasvetljavanju svih okolnosti i činjenica nastaviće se putem međunarodne policijske saradnje i da će biti preduzete odgovarajuće mere u odnosu na P.M.

"Službenici Regionalnog centra bezbednosti 'Jug', Odeljenje bezbednosti Bar, jutros su obavešteni od strane zaposlenih u jednom hotelu u Sutomoru da im je upućen telefonski poziv od strane nepoznatog lica koje je saopštilo da će 'dići u vazduh' hotele i železničke stanice, ne precizirajući koje", saopšteno je iz Uprave policije.

Upoznat je tužilac koji je kvalifikovao krivično delo izazivanje panike i nereda.

"Preduzete su mere i radnje od strane policijskih službenika barske policije, koji su u saradnji sa službenicima NCB Interpola Podgorica došli do saznanja da je korisnik telefonskog broja sa kojeg je upućen preteći poziv P.M (45) iz Beograda. Takođe, preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti policija je utvrdila da su pozivi koji su jutros upućeni na telefonske brojeve Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat došli sa iste adrese, odnosno, sa istog broja telefona. Sa tim saznanjima upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog dela", saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA U CRNOJ GORI Aerodromi u u Podgorici i Tivtu zatvoreni zbog dojava o bombi: Pilotima rečeno da KRUŽE U VAZDUHU, upućen antidiverzantski tim

Izvor: Blic, 13.Maj.2023

Aerodromi u Podgorici i Tivtu zatvoreni su za saobraćaj nakon što je neko sa broja iz inostranstva pozvao i javio da su navodno postavljene bombe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.