Advokatura Beograda obeležila 129 godina postojanja

Izvor: Studio B, 17.Okt.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokatura Beograda obeležila 129 godina postojanja

Svečanom akademijom u skupštini Grada Beograda Advokatura Beograda danas je obeležila 129 godina od svog nastanka.

Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić tom prilikom podsetio je da je Udruženje javnih pravozastupnika, koje se smatra pretečom Advokatske komore Beograda, osnovano 1886. godine u cilju ostvarenja ugleda interesa pravozastupnika u Srbiji.

"Advokatura je danas u stanju u kome je bila svih ovih godina čas na dobrom, caš na lošem glasu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ne zato što loše radi već zato što se političke strukture menjaju pa onda zauzimaju pozitivan odnosno negativan stav prema advokaturi", rekao je on.

Kako je istakao, advokatura se mora boriti za ostvarenje ljudskih prava naročito proklamovanih i biti beskompromisna ukoliko je potrebno da se zbog toga suprotstavi političarima.

Šoškić je srpskim advokatima poručio da nastave da rade svoj posao na hrabar i tolerantan način kako bi ostvarili sve vrline koje karakterišu ovu profesiju.

Predsednik Saveza Udruženja pravnika Srbije i Republike Srpske akademik Slobodan Perović naglasio je da advokatura treba da bude delotvorna u formiranju sudske i opšte pravde dodajući da se advokaturom ne mozemo baviti na lokalnom nivou bez sagledavanja univerzalnih vrednosti.

"Jedna od velikih univerzalnih i lokalnih vrednosti je pravna sigurnost. Gde nema pravne sigurnosti, nema ni pravne drzave", zaključio je on.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.