Advokati: Maja Gojković obmanula javnost

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati: Maja Gojković obmanula javnost

Advokatska komora Vojvodine (AKV) oštro je kritikovala predsednicu parlamenta Maju Gojković i optužila je da svoju funkciju nije iskoristila da zaštiti ustav.

AKV je navela da je Maja Gojković obmanula javnost izjavama da više nije advokatica i da je ona upisana u imenik advokata te komore.

"Javnost dovodite u zabludu, jer ste vi i dalje pripadnica advokatske profesije, samo što ste zbog obavljanja funkcije predsednice Skupštine Srbije u statusu privremenog prestanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bavljenja advokaturom", piše u saopštenju.

AKV je optužio Gojkovićevu da kao predsednica Skupštine nije uložila svoj autoritet za otklanjanje "očiglednih povreda" Ustava, počinjenih donošenjem Zakona o javnom beležništvu, Zakona o prometu nepokretnosti, Zakona o izmenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku, Zakona o overavanju potpisa, Zakona o izvršenju i obezbeđenju, Zakona o državnom pravobranilaštvu i Zakona o javnim nabavkama.

Komora je ocenila da je Maja Gojković time dopustila da se izvršna vlast nametne Skupštini Srbije kroz donošenje neustavnih zakona i kroz "samovoljno narušavanje" nezavisnosti sudske vlasti.

Obraćajući se Maji Gojković, Komora navodi: "Podsećamo vas da ste, prilikom upisa u imenik Advokatske komore Vojvodine, položili zakletevu kojom ste se obavezali na poštovanje Ustava, Zakona o advokaturi, Kodeksa profesionalne etike, Statuta Advokatske komore Srbije i Statuta AKV. Ova zakletva vas i dalje obavezuje", piše u saopštenju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.