Advokat: Skupština ne izvršava odluku suda

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Skupština ne izvršava odluku suda

Presudom Apelacionog suda u Beogradu razrešenje Ljiljane Benać - Šantić sa funkcije pomoćnika sekretara Skupštine Srbije, od pre devet godina, poništeno kao nezakonito. Sud naložio parlamentu da joj vrati prava koja je imala pre donošenja te odluke.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Prvog opštinskog suda u Beogradu kojom je rešenje o razrešenju Ljiljane Benać - Šantić dužnosti pomoćnika sekretara Skupštine Srbije poništeno kao nezakonito, i naložio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Skupštini Srbije da joj vrati prava koja je imala pre donošenja ove odluke.

Presudom Apelacionog suda okončan je postupak, koji je po tužbi Benać-Šantić trajao devet godina, saopštio je njen punomoćnik, advokat Vladan Simeunović.

U saopštenju dostavljenom Agenciji Beta navodi se, međutim, da Skupština u zakonskom roku od osam dana nije postupila po odluci suda i nije rasporedila Ljiljanu Benać - Šantić na odgovorajuće radno mesto u zvanju pomoćnika sekretara, uz novi koeficijent obračuna plate.

"I pored naše urgencije da se presuda dobrovoljno izvrši, generalni sekretar Skupštine nam je uputio kratak dopis u kojem navodi da mu nije jasno šta po toj presudi treba da radi", naveo je advokat Simenunović.

Dodao je da to ne bi bilo "toliko problematično da ne dolazi iz najvišeg predstavničkog i zakonodavnog tela koje odbija da postupi po pravosnažnoj presudi suda".

Ljiljana Benać - Šantić razrešena je dužnosti pomoćnika sekretara Skupštine 3. marta 2004. godine tako što je na njeno mesto imenovana druga osoba, a da pri tom nadležno telo nije ni odlučivalo o njenom razrešenju, već samo o imenovanju te druge osobe.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.