Abas: Jevreji su “stado stoke“

Izvor: Vesti-online.com, 19.Okt.2014, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abas: Jevreji su “stado stoke“

Palestinski predsednik Mahmud Abas rekao je u subotu da njegov narod treba da spreči da Hramovu goru, sveto mesto u Jerusalimu i za Jevreje i za muslimane, posećuju Jevreji, koje je nazvao "stadom stoke".

Jevrejima treba zabraniti da posećuju Hramovu goru: Mahmu Abas

 

Oštra Abasova retorika usledila je posle jučerašnje izjave da bi Jevrejima trebalo zabraniti da posećuju Hramovu goru, koju muslimani nazivaju Plemenito svetilište.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Palestinski demonstranti nedavno su se sukobili sa izraelskim snagama zbog onoga što Palestinci smatraju jevrejskim prisvajanjem Hramove gore.

 

To mesto je najsvetije mesto u judaizmu i treće najsvetije u islamu.

 

Izrael tvrdi da dozvoljava svima da se slobodno mole, dok Palestinci navode da je Izrael sa svoje strane proširio ulaz kako bi omogućio da u većem broju uđu jevrejski vernici.

 

Svetilište se nalazi pod upravom Izraela od bliskoistočnog rata 1967, dok muslimani nadziru islamska mesta unutar njega i vode svakodnevnu administraciju.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Abas: Jevreji su krdo stoke

Izvor: B92, 19.Okt.2014

Tel Aviv/Ramala -- Predsednik Palestine Mahmud Abas izjavio je da bi njegov narod trebalo da čuva mesto u Jerusalimu, kako ga Jevreji ne bi posećivali, označivši ih "krdom stoke"...Te reči Abas je izrekao sinoć nakon što je ranije izjavio da bi Jevrejima trebalo zabraniti da posećuju mesto koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.