ARANĐELOVČANI PROTESTUJU I TRAŽE REAKCIJU NADLEŽNIH: Narod protiv dilera

Izvor: Večernje novosti, 13.Nov.2018, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ARANĐELOVČANI PROTESTUJU I TRAŽE REAKCIJU NADLEŽNIH: Narod protiv dilera

Smrt petnaestogodišnje S. S. ujedinila grad. Na skupu više od 1.000 žitelja, od nadležnih traže da zaustave prodaju narkotika ARANĐELOVAC se digao na noge! Smrt petnaestogodišnje S. S. ujedinila je ovaj grad. Ubila ju je tableta ekstazija, a njeni sugrađani rešili su da stanu na put lokalnim dilerima. Od nadležnih traže da zaustave prodaju narkotika, kao i da pohapse trovače dece. Više od 1.000 žitelja izašlo je U ponedeljak veče u prvu protestnu šetnju, noseći >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << parole "Ne okreći glavu, reci ne". Građani su, navodno, spisak sa imenima 20 dilera predali policiji u Beogradu. Okupljeni u Grupu "Aranđelovčani i Aranđelovčanke" spremili su listu zahteva za predsednika Opštine. - Tražimo da se oformi radno telo za borbu protiv narkomanije u kom će biti predstavnici policije, zdravstva, sudstva, centra za socijalni rad, škola, građana i lokalne samouprave - kaže Ivan R. Ivanović, jedan od organizatora protesta. - Posao će mu biti da se bavi edukacijom, preventivom, ali i evidencijom slučajeva narkomanije i otkrivanjem dilera. Zahtevamo da više policajaca bude u školama, ali i u gradu, da deca u srednjim školama dobiju testove na drogu... PROČITAJTE JOŠ - TUGA U ARANĐELOVCU: Devojčicu ubio jedan ekstazi sa žurke Nove proteste najavljuju za dve nedelje, ako zahtevi ne budu ispunjeni. - Smrt devojčice prelila je čašu i više nećemo žmuriti - kaže naš sagovornik. - Hoćemo da se problem droge, narkomanije rešava iz svih uglova. Ne prihvatamo da policija u ovako malom gradu ne zna ko diluje drogu dok je deca za nekoliko stotina dinara olako kupuju. Mirnu, ali prkosnu i odlučnu, građansku inicijativu, pozdravila je cela Srbija. U žamoru roditelja, dece, komšija, baka, deka, koji su šetali glavnom aranđelovačkom ulicom, čulo se da je taj skup bio tek nemi krik nad sudbinom devojčice koja je umrla jer su posustali svi - porodica, škola, institucije države, društvo... Prema rečima Bojana Radovića, predsednika Opštine Aranđelovac, podržaće svaki način borbe protiv droge i narkomanije. Kako kaže, Opština je obezbedila video-nadzor u svim školama, kao jednu od mera, a namerava da obezbedi i besplatne škole sporta za decu. - Kao roditelj i prosvetni radnik podržavam inicijativu i delim zabrinutost građana i žalost jer se ugasio jedan mladi život - kaže Radović. - Imam poverenja u institucije i mislim da se ovoj pošasti može stati na kraj.PROČITAJTE JOŠ - Građani MUP-u dali spisak aranđelovačkih dilera Kako smo nezvanično saznali, posle tragedije, lokali i u kojima se prodavala droga pusti su, a lokalni dileri su preplašeni u iščekivanju policijske reakcije. APLIKACIJA ZA PRIJAVU KRIMINALA PUTEM aplikacije za mobilni telefon "Krajm stopers", koja počinje da radi od decembra, građani će moći anonimno da prijavljuju počinioce krivičnih dela. Ako se poslata informacija ili slika pokažu tačnim, sledi nagrada od oko 100.000 dinara. "Krajm stopers" je aplikacija koja u Americi postoji 40 godina.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Aranđelovac formira radno telo za prevenciju narkomanije

Izvor: RTS, 14.Nov.2018, 10:21

Nakon što je pre nekoliko dana preminula 15-godišnja devojčica iz Aranđelovca, koja je prethodno na kućnoj žurci uzela tabletu ekstazija, građani Aranđelovca protestovali su tražeći veće angažovanje svih nadležnih institucija u borbi protiv narkomanije. Reagovali su policija i lokalna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.