ANKETA: Da li si negde putovao ove godine?

Izvor: Mondo, 10.Nov.2012, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANKETA: Da li si negde putovao ove godine?

Svetska turistička organizacija (UNWTO) pokrenula je internet kampanju ''Milijardu turista: milijardu mogućnosti'' u skladu sa očekivanim procenama da je tokom 2012. godine svetom je putovalo oko milijardu turista.

Manje promene u načinu putovanja mogu doprineti pozitivnim koracima u celom svetu, pa tako ova kampanja poziva sve da glasaju za najbolji savet i poruku koja se odnosi na putovanja, ljude i mesta koja su upoznali i posetili u toku 2012 godine.

Rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kampanje biće predstavljeni 13. decembra, kada će najpopularniji predlog biti distribuiran putem društvenih medija.

Prema procenama UNWTO 13. decembar je izabran kao simboličan dan dolaska milijarditog turista. Iako je nemoguće znati tačno kada i gde će se milijarditi turista pojaviti, UNWTO prognoze ukazuju na decembar 2012.

Dolazak milijarditog turista biće proslavljen, u Španiji, gde se nalazi sedište UNWTO. Ova organizacija je pozvala sve zemlje i turistički sektor da se uključe u kampanju tako što će postati njeni zvanični partneri.

Generalni sekretar UNWTO Taleb Rifai je kazao da svako ko je putovao u ovoj godini je deo te jedne milijarde i svojim doprinosom će napraviti značajnu razliku.

''Nadam se da će se svi pridružiti našoj akciji, jer jedna milijarda turista zaista čini jednu milijardu mogućnosti i za ekonomski rast, kao i za otvaranje novih radnih mesta, ali i za budućnost naše planete'', zaključio je Rifai.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

ANKETA: Da li ste putovali ove godine?

Izvor: Mondo, 10.Nov.2012

Svetska turistička organizacija (UNWTO) pokrenula je internet kampanju ''Milijardu turista: milijardu mogućnosti'' u skladu sa očekivanim procenama da je tokom 2012. godine svetom je putovalo oko milijardu turista...Guliver/Getty images..Manje promene u načinu putovanja mogu doprineti pozitivnim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.