Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Umeren sneg dovodi do otežanih uslova kretanja

Umeren sneg koji trenutno pada najviše na području zapadne i jugozapadne Srbije, dovodi do usporene vožnje i otežanih uslova kretanja, upozorio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju AMS S-a, na putevima u nižim područjima sneg se zadržava do tri centimetara, dok će vozačima u višim predelima biti potrebni i lanci pored obaveznih zimskih pneumatika.

Iz AMS S skreću pažnju i da je u večernjim časovima moguće stvaranja poledice, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << usled nižih temperatura i magla, koja dodatno smanjuje vidljivost.

''Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 milimetra'', podseća se u saopštenju.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni, ističu i AMS S-a i dodaju da i van navedenog perioda, vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.

U periodu od 1. novembra do 1. aprila "van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku", dodaje se u saopštenju.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 110 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 49 osoba povređeno.

Istovremeno, u Beogradu su zabeležene 73 saobraćajne nezgode, u kojima je 26 ljudi povređeno.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, zadržavanje putničkih vozila na graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.