AMSS: U saobraćaju za sada nema većih zastoja

Izvor: Press, 05.Jan.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: U saobraćaju za sada nema većih zastoja

Saobraćaj je na frekvetnijim putnim pravcima u Srbiji umerenog intenziteta i za sada se odvija bez većih zastoja i prekida, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.
           Zbog zimskih uslova vožnje odvija se usporeno, ali uz maksimalnu angažovanost dežurnih ekipa putara i neprekidan rad zimskih službi, svi putevi I i II prioriteta su prohodni, navodi AMSS pozivajući se na informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << JP "Putevi Srbije". 
Prema podacima Uprave saobraćajne policije, juče je na putevima
u Srbiji evidentirano 78 saobraćajnih nezgoda, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da su tom prilikom povređene 33 osobe, a jedna poginula.
Istovremeno, u Beogradu je zabeleženo je 48 saobraćajnih nezgoda u kojima je 18 osoba povređeno.
U saopštenju se podseća da je za vreme novogodišnjih i božićnih praznika granični prelaz Horgoš II (Reske) otvoren samo za putnička vozila. 
Kako se dodaje, radno vreme tog graničnog prelaza je od sedam do 19 sati, isključivo za putnička vozila. 
Auto-moto savez je od 23. do 28. novembra prošle godine organizovao tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti vozila "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo".
Prema rezultatima novembarske akcije, pokazalo se da, od 5.000 pregledanih automobila, 41 odsto ima neku neispravnost.
Nakon analize strukture kvarova neispravnih vozila, utvrđeno je da od pregledanih vozila cak 31 odsto ima problem sa kočnicama, devet odsto sa sistemom za upravljanje, dok kod 36 odsto automobila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, tu akciju organizovali su Auto-moto savez Srbije i "Parking servis" u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.