AMG: Njuzvik Srbija prestaje da izlazi

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMG: Njuzvik Srbija prestaje da izlazi

Magazin Njuzvik (Newsweek) Srbija prestaje sa izlaženjem, saopštio je danas izdavač tog lista Adrija medija grupa (AMG) koja je za to optužila aktuelnu vlast i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"To je direktna posledica progona AMG koji sprovodi Vučić", navela je u saopštenju AMG koja izdaje i dnevni list Kurir.

AMG poseduje licencu za objavljivanje tog magazina do kraja 2024. za tržište Srbije i Crne Gore, ali kako je saopšteno, zbog "hajke vlasti i zloupotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svih institucija, ovaj uticajni magazin će nestati s tržišta".

Ukazano je da je "dvomesečna protivpravna blokada svih računa kompanije koja je uvedena bez obrazloženja kao i bez preciziranja iznosa nepostojećeg (poreskog) duga", dovela do toga da časopis bude ugašen.

"Uprkos svemu, mi i dalje ulažemo velike napore da se odupremo pritiscima kojima smo svakodnevno izloženi, svesni da je u osnovi svake diktature želja za kompletnom kontrolom medija", navela je AMG.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Srpski Newsweek prestaje da izlazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2017

Adrija medija grupa saopštila je danas da će magazin Newsweek Srbija prestati da izlazi zbog finansijskih problema, koji su, kažu, posledica političkih i finansijskih pritisaka...Kako se u saopštenju kaže, "dvomesečna protivpravna blokada svih računa" dovela je do toga da Newsweek bude ugašen...Iz...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.