AMERIČKI MILIJARDER SUTRA STIŽE U IZRAEL: Bio je meta kritika Netanijahua

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2023, 21:56

AMERIČKI MILIJARDER SUTRA STIŽE U IZRAEL: Bio je meta kritika Netanijahua

Njegova poseta poklapa se sa četvorodnevnim primirjem između Izraela i Hamasa

Američki milijarder i vlasnik platforme X (Tviter), koga kritičari optužuju za pojačavanje antijevrejske mržnje na njegovoj društvenoj mreži, susrešće se sutra sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom i predsednikom Izraela Isakom Hercogom, preneo je izraelski Kanal 12.

Izraelski izvor potvrdio je Maskovu posetu Izraelu. Portparol Maskove kompanije Tesla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i platforme Iks nije zasad odgovorio na zahtev za komentar Rojtersa. Maskova poseta poklapa se sa četvorodnevnim primirjem između Izraela i Hamasa.

Netanijahu se susreo sa Maskom u Kaliforniji 18. septembra i apelovao na vlasnika Iksa da napravi balanas između zaštite slobode govora i borbe protiv govora mržnje, nakon nedelja kontroverzi oko antisemitskog sadržaja na Iksu, piše britanska novinska agencija.

Mask je odgovorio da je on protiv antisemitizma i da je protiv svega što "promoviše mržnju i konflikt", ponavljajući ranije izjave da Iks neće promovisati govor mržnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.