ALARMANTNO: Potopiće nas kiše, nema para za brane!

Izvor: Kurir, 17.Sep.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARMANTNO: Potopiće nas kiše, nema para za brane!

Vodoprivredni sistem je i dalje zapušten, i manje količine padavina od majskih mogu biti pogubne ukoliko se nešto hitno ne preduzme

BEOGRAD - Prošlo je četiri meseca od majskih poplava, a rečni nasipi još nisu popravljeni. Kanali su prepuni mulja, crpne stanice neispravne, pa građani s pravom optužuju nadležne iz vodoprivrednih preduzeća da nisu učinili ništa da poplave ponovo ne naprave pustoš u Srbiji.

Vodoprivredna preduzeća
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
KRIVA JE VLADA, NE MI

U JVP „Beogradvode“ tvrde da su u privremenu sanaciju oštećenih objekata do sada uložili 70 miliona dinara, izuzev u dva prodora na Savi, kao i da više nemaju para.

- Čak i na te dve lokacije u međuvremenu je urađena dodatna zaštita u zaleđu. S druge strane, uprkos najavama, do današnjeg dana nisu pokrenuti postupci nabavke za radove na totalnoj sanaciji štete, a sve zbog nedostatka saglasnosti od Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima - kažu u „Beogradvodama“.

Direktor „Srbijavoda“ Goran Puzović ne oseća se odgovornim što nasipi nisu sanirani i loptu prebacuje na Vladu.

- Dostavili smo kompletan spisak objekata za obnovu, na osnovu kojeg je i doneta uredba. To je državni program obnove. Sredstva ne obezbeđuju „Srbijavode“ i Sektor za vanredne situacije - ističe Puzović.

Mulj u „Đerdapu 2“

SMANJENA PROIZVODNJA STRUJE

Poplave u istočnoj Srbiji nanele su štetu u Hidroelektrani „Đerdap 2“, zbog čega je proizvodnja struje u protekla 24 časa bila za 30 odsto manja. U Elektroprivredi Srbije su rekli da je šteta velika, ali i naveli da nema opasnosti od nestanka struje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.