55. godišnjica revolucije na Kubi

Izvor: B92, 02.Jan.2014, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

55. godišnjica revolucije na Kubi

Havana -- Na Kubi je obeležena 55. godišnjica kubanske revolucije. Raul Kastro upozorio da se zemlja suočava sa ideološkim i političkim rušenjem socijalističkog sistema.

Predsednik Kastro je u obraćanju okupljenima rekao da "svetski centri moći prepredeno uvode na Kubu neoliberalni i neokolonijalni način razmišljanja".

Raul Kastro je, medjutim, naglasio da je uveren da će Kuba iz takve situacije izaći kao pobednik, preneo je BiBiSi (BBC).

Kubanski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održao je govor na istom mestu na kojem je njegov brat i bivši kubanski lider Fidel Kastro, 1959. godine proglasio pobedu nad diktaturom Fulgensija Batiste.

Raul Kastro je u govoru ponovio da će Kuba braniti svoje pravo na samoopredeljenje i nacionalni suverenitet i da neće zaboraviti da je socijalistička revolucija bila sprovedena zbog siromašnih gradjana.

Kastro je rekao i da treba uložiti napore za usavršavanje i produbljivanje demokratije na Kubi, sledeći princip da se narod konsultuje pri donošenju svih značajnih odluka.

Predsednik je ocenio da Kuba sada ima podršku zemalja regiona, jer predstavlja simbol humanizma i odbrane principa i etničkih vrednosti, prenela je agencija Sinhua.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obeležena 55. godišnjica kubanske revolucije

Izvor: Radio 021, 02.Jan.2014

U luci Santjago na Kubi, danas je obeležena 55. godišnjica kubanske revolucije, skupom na kojem je predsednik Raul Kastro upozorio da se ta zemlja suočava sa ideološkim i političkim rušenjem socijalističkog sistema.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.