Кина: Цене литијума и даље расту – изнад 39.200 евра по тони

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 16:10

Кина: Цене литијума и даље расту – изнад 39.200 евра по тони

Цена литијум – карбоната у Кини достигла је данас ниво од 39.256,37 евра по тони и тако наставила тренд постепеног раста. Фото: Pixabay/Tumisu Шангајска берза је сада затворена, а током дана је цена литијум – карбоната осцилирала између 38.940,57 и 39.607,36 евра по тони. Ове бројке сугеришу да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је прекренут тренд стрмоглавог пада цене литијум-карбоната који је започео крајем новембра.
Вредност литијум – карбоната је од тог тренутка константно падала, а дно је дотакла 24. априла, када је тона литијум – карбоната вредела 21.797 евра.
Раст цена овог метала који се користи за производњу батерија за електричне аутомобиле се подудара са повећаним интересовањем за електрична возила у Кини.
Продаја нових електричних возила (НЕВ) у Кини је у априлу порасла за 110,0 одсто у односу на исти месец прошле године, саопштило је кинеско Удружење произвођача аутомобила.
У првом кварталу је у Кини продато око 2,2 милиона НЕВ, што је раст од 42,8 одсто у односу на први квартал 2022. године, преноси Чајна дејли.
Veletržnica Beograd: Raste promet trešnje, stigle kajsije, maline i borovnice

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина: Цене литијума и даље расту – изнад 39.200 евра по тони се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.