36 žrtava u napadima na tri bagdadska hotela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2010, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

36 žrtava u napadima na tri bagdadska hotela

BAGDAD - Najmanje 36 ljudi danas je poginulo, a 71 osoba je povređena u bombaškim napadima na hotele "Ištar Šeraton", "Vavilon" i "Hamra" u centru Bagdada, saopštila je policija, koja traga za preživelima u ruševinama.

Jedna eksplozija je odjeknula na ulazu u hotel "Ištar Šeraton", na istočnoj obali Tigra, a na obližnjim zgradama su od siline detonacije izvaljena vrata, popucala stakla i podigao se oblak dima, javio je Rojters.

Policija i vojska su blokirale čitavo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << područje.

Hotel "Ištar Šeraton" već duže vreme ne prima posetioce, već služi kao sedište raznih kompanija i nekih medijskih organizacija.

Druga eksplozija je odjeknula blizu hotela "Vavilon", u kome često odsedaju irački gosti, a ponekad se održavaju i sastanci vlade.

Mesto treće eksplozije bio je hotel "Hamra", gde odsedaju brojni zapadni novinari, od kojih je jedan posvedočio da je hotel teško oštećen, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.