Izvor: Mondo, 07.Avg.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

25 najjačih GIF slika za 25. rođendan interneta!

Internet je pokrenut 1991. godine, a ovi gifovi su naš poklon vama za njegov rođendan!

Danas život ne možemo da zamislimo bez interneta, a sve je počelo daleke 1989. Te godine veb je “izumeo” Tim Berners Li, a prvenstvena namena bila mu je da služi za razmenu informacija među univerzitetima širom sveta. Kombinovanjem različitih tehnika on je 1991. godine usavršio ovo što danas zovemo World Wide Web, sistem koji omogućava linkovanje, pregledanje i sortiranje različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tipova informacija preko kompjutera povezanih telefonskom mrežom. Zbog toga, on se smatra ocem interneta. Tim Berners Li u trenutku "puštanja" veba radio je u CERN organizaciji, u Ženevi (Švajcarska), a danas živi i radi u Londonu.

Prvi internet sajt postavljen je na internet 1992. godine, a danas možete pogledati njegovu repliku OVDE (tačno onako kako je izgledao prvog dana).

Umesto čestitke za četvrt veka interneta pogledajte ovih 25 zabavnih GIF sličica koje ste verovatno negde već videli, jer su bile jedne od najpopularnijih na netu i sad društvenim mrežama.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.