2.975 smrti u Portoriku povezane sa uraganom Marija

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2.975 smrti u Portoriku povezane sa uraganom Marija

Nezavisno istraživanje koje je naručila vlada Portorika pokazalo je da je tokom šest meseci od prolaska uragana Marija 2.975 ljudi umrlo kao posledica oluje.

Stari i siromašni bili su najveše pogođeni

Ti nalazi se drastično razlikuju od zvaničnog bilansa od 64 žrtve, i gotovo dupliraju prethodnu procenu vlade o 1.400 smrti.

Naučnici s univerziteta Džordž Vašington su rekli da je zvanični bilans žrtava uragana koji je 20. septembra prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogodio Portoriko mali delimično zato što lekari nisu bili obučeni kako da proglase smrti posle katastrofe.

Guverner Portorika Rikardo Roselo nije bio dostupan za komentar.

U istraživanju je konstatovano da je smrtnost u Portoriku polako opadala od 2010. ali da se naglo povećala posle uragana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.