180 godina škole u Gornjem Matejevcu

Izvor: Megafon.co, 17.Maj.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

180 godina škole u Gornjem Matejevcu

Prvi učitelj u selo Gornji Matejevac došao je davne 1837. godine. Nastava se organizovala u crkvi ili kućama, a 1923. godine Ministarstvu je stigao zahtev za izgradnju školske zgrade.
“Dokumenti pokazuju da je 1848. godine među 60 meštana sela u Gornjem Matejevcu bilo i pismenih žena. U dnevniku iz 1889. godine zabeležena su imena 22 đaka. I ja sam bio učenik ove škole. Danas ona broji 260 učenika”, kaže direktor OŠ “Karađorđe” Dragan Zdravković. >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co <<
Svečanosti povodom velikog jubileja prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, nekadašnji nastavnici, bivši direktori i đaci.
Proslava jubileja

Predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević, na čijoj se teritoriji nalazi OŠ “Karađorđe”, uručio je računarsku opremu predstavnicima škole kao podršku daljem razvoju.
Osnovna škola “Karađorđe” u Gornjem Matejevcu ima i isturena odeljenja u Donjem Matejevcu i Knez Selu, kao i predškolsku grupu sa više od tridesetoro dece.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.