17 MANDATA: Naprednjacima u Majdanpeku 48,39 odsto glasova

Izvor: Kurir, 08.Sep.2014, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

17 MANDATA: Naprednjacima u Majdanpeku 48,39 odsto glasova

DS je osvojila 8 mandata, SPS 5 mandata, a lista nacionalnih manjina Vlaška stranka 1 mandat

MAJDANPEK - Na lokalnim izborima u Majdanpeku, Srpska napredna stranka je odnela ubedljivu pobedu sa osvojenih 48,39 odsto glasova, odnosno 17 odborničkih mandata, objavila je Opštinska izborna komisija posle obrađenih podataka sa svih biračkih mesta.Kako je saopšteno, Demokratska stranka je osvojila 23,16 odsto glasova (osam mandata), Socijalistička partija Srbije 16,85 odsto (pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mandata), a lista nacionalnih manjina "Vlaška stranka" 3,02 odsto (jedan mandat).

Ostale izborne liste - Grupa građana "Okupljanje za Majdanpek i Porečje", koju između ostalog čine i predstavnici LDP, NDS i URS, lista Grupe građana "Dosta je bilo - Saše Radulovića", kao i lista "SPO - Iskreno za Majdanpek - Vladimi Božić" - nisu prošle cenzus.

Predsednik Izborne komisije Dejan Škorić izjavio je da će ujutru biti proglašeni konačni rezultati nakon što bude razmotreno nekoliko prigovora, uglavnom iz grupe "Dosta je bilo - Saše Radulovića".

Škorić je naveo da je izlasnost bila 58,68 odsto.Prigovor koji je podnela Grupa građana "Okupljanje za Majdanpek i Porečje" označen je kao neblagovremen, kazao je Škorić.

Funkcioner SNS Veroljub Arsić izjavio je sinoć, posle proglašenja pobede te stranke na lokalnim izborima u Majdanpeku, da su građani te opštine odlučili da ne budu na začelju promena koje nudi SNS.

"Građani su prepoznali stranku koja je iskrena prema njima", rekao je Arsić i dodao da je rezultat u skladu sa očekivanjima naprednjaka.

Upitan da li će SNS biti biti jedina partija u vlasti, Arsić je naveo da će stranke koje budu htele da uđu u vlast morati da prihvate program SNS.

Prvi na listi SNS Dejan Vagner rekao je da je vrlo zadovoljan ostvarenim rezultatom koji garantuje stabilno vođenje Skupštine opštine. Na pitanje da li će obavljati funkciju predsednika opštine, Vagner je rekao da što se njega lično tiče, to se ne dovodi u pitanje i da se nada da će to biti i stav SNS.Prema njegovim rečima, konstituisanje Skupštine opštine očekuje se do kraja septembra.

I predsednik opštinskog odbora SPS u Majdanpeku Slaviša Božinović izjavio je sinoć da je ta partija zadovoljna rezultatima i izrazio očekivanje da će vlast u toj opštini činiti partije koje su na vlasti i na republičkom nivou."Možemo da kažemo da smo zadovoljni, mada smo očekivali i bolji rezultat. Rezultat ukazuje da je SPS jedna vodeća snaga kada je u pitanju socijalna politika, i građani su nam zbog toga ukazali poverenje", rekao je Božinović.

Kazao je da očekuje poziv SNS za formiranje vlasti u toj opštini pre svega zato što su i do sada bili partneri.Građani Majdanpeka su 31 odbornika lokalnog parlamenta birali na 41 biračkom mestu, a u birački spisak upisano je 18.347 osoba s pravom glasa. Vlada Srbije raspustila je 30. maja Skupštinu opštine i obrazovala Privremeni organ za obavljanje neodložnih poslova do konstituisanja novih nakon izbora.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.