13.000 BELIH STOLICA ISPRED NEMAČKOG PARLAMENTA: Evo šta ovaj gest predstavlja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2020, 15:28

13.000 BELIH STOLICA ISPRED NEMAČKOG PARLAMENTA: Evo šta ovaj gest predstavlja (FOTO)

Sve učestaliji pozivi Nemačkoj da primi izbeglice sa grčkih ostrva.

Ponavljajući poziv Nemačkoj da prihvati migrante koji su sada smešteni na grčkom ostrvu Lezbos, aktivisti više organizacija, među kojima su i one koje se bave spasavanjem migranata na moru, danas pred zgradom nemačkog parlamenta u Berlinu postavljaju 13.000 stolica, koje treba da simbolizuju stanovnike tog kampa.

Osim velike prenaseljenosti, problem u kampu Morija na Lezbosu predstavlja i pojavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusa, a spremnost da prihvate migrante izrazili su neki nemački gradovi i federalne države, navodi AP.

Maksimalni kapacitet kampa Morija je 2.757 mesta, ali je na kraju avgusta broj njegovih stanovnika iznosio čak 12.714.

Nemačke savezne vlasti obavezale su se da prihvate ukupno 243 deteta koja su smeštena u migrantskim kampovima u Grčkoj, a potrebna im je medicinska nega, kao i njihove najbliže srodnike.

Dosad je u Nemačku stiglo 99 takve dece, a prihvaćena su i 53 deteta bez pratnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.