10 odlicnih saveta za kosu kakvu ste oduvek zeleli

Izvor: medio.rs, 28.Mar.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 odlicnih saveta za kosu kakvu ste oduvek zeleli

Malim trikova do kose na kojoj će vam svi zavideti...

Kosa je naš ukras kruna ženske lepote, ali nažalost nismo sve rođene sa savršeno i zdravom kosom koju je uvek lako oblikovati i održavati. Upravo iz tog razloga, moramo tražiti sitne trikove koji će pomoći da naša kosa izgleda baš onako kako želimo!

Osim ako imate stvarno jako suvu kosu od korena do vrhova, nema potrebe da hranjive proizvode nanosite na čitavu dužinu kose. Regeneratore i maske stavljate >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << samo na zadnju trećinu dužine kose jer u protivnom rizikujete da pre vremena i nepotrebno zamastite koren i učinite da kosa izgleda neuredno.

Ukosnice poprskajte lakom za kosu

Ukoliko često oblikujete svoju frizuru koristeći ukosnice, verovatno ste primijetili da vrlo brzo skliznu s mesta na koje ste ih namestili. Ukoliko ih malo poprskate lakom za kosu, to će ukosnicama pomoći da teže skliznu s predviđenog mesta, a ovaj mali trik će pomoći da vam cela frizura dugotrajno izgleda dobro bez popravljanja.

Spavajte na svilenim jastučnicama

Većina nas sigurno spava na pamučnim jastucima, a to verovali ili ne šteti kako koži tako i kosi. Osim što spavanje na standardnim pamučnim jastučnicama izaziva bore na koži, ono šteti i kosi koja je zbog toga manje hidratizovana. Možda vam se ovo ne čini kao veliki faktor koji umanjuje zdravlje i lep izgled vaše kose i kože, ali pomislite samo šta će biti kroz par godina.

Češljate opranu kosu klasičnom četkom? STOP! Nemojte to više raditi jer ovaj mali ritual jako uništava kosu upozoravaju stručnjaci. Umjesto četke, koristite češalj sa što šire razmaknutim zupcima ili specijalne četke koje vašu kosu neće oštetiti.

Kao što smo imali prilike da vidimo na nedeljama mode, rep je trenutno u modi, a u elegantnom dugačkom repu uvek ima nešto posebno privlačno zar ne? Verovatno se pitate, šta ako imate kraću kosu? Bez brige, imamo savet za vas - umesto jednog, napravite dva repa, jedan viši i jedan niži, i na kraju ih spojite u jedan. Vaša će kosa delovati bujnije i duže.

Očešljajte kosu pre pranja

Ako nakon svakog pranja u kadi pronalazite šake kose, to može značiti samo jedno: niste se dobro očešljali pre pranja kose. Ukoliko perete već umršenu kosu, računajte da će nakon izlaganja vodi i šamponiranja, kosa biti još više umrđena, i zahtevaće duže raščešljavanje, a s time ćete pokidati i dosta vlasi.

Siguno ste se pitali zašto je jedna strana ukosnice reckava? Evo odgovora: reckavom stranom najbolje ćete uhvatiti pramen kose, dok će ravna strana bolje držati kosu. Dakle, reckavu stranu ukosnice uvek okrenite na dole.

Ovaj savet možda zvuči malo smešno, ali verujte nam na reč: nema bolje četke za sitne neposlušne dlačice od stare četkice za zube na koju ste stavili lak za kosu.

Proizvode za negu kose poput maske, seruma i ulja ostaviti da se upija na kosi barem pet minuta. Osim toga, dobar savet je i da posle šamponiranja, a pre nanošenja proizvoda, iz svoje kose dobro upijete vlagu peškirom. Stavljanje hranjivih maska na potpuno mokru kosu smanjiće efekt proizvoda.

Kad mokru ili čak vlažnu kosu izložite vrlo visokoj temperaturi, ona je višestruko izloženija oštećenju.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.