10 najpopularnijih rasa pasa u 2013.

Izvor: B92, 01.Jan.2014, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 najpopularnijih rasa pasa u 2013.

Predstavljamo vam rase pasa koje su bile najpopularnije u prethodnoj godini.

Google krajem godine objavljuje podatke o najtraženijim ljudima, mestima i temama na njihovom pretraživaču, a objavio je i podatke od 10 najtraženijih rasa pasa.

Buldog

Njegovo simpatično izborano lice i ležernost učinili su da buldog postane najtraženija rasa pasa na Googleu.

Čivava

Čivave su male, “brbljive” i omiljeni ljubimci mnogih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slavnih ličnosti.

Pudle

Pudla je jedna od najrasprostranjenijih rasa pasa. Možete ih videti u raznim situacijama – od izvođenja raznih akrobacija, do uživanja u društvu porodice.

Zlatni retriver

Zlatni retriver je jedna od najvoljenijih rasa pasa. Ovaj popularni pas za porodice je razigran, prijateljski nastrojen i uvek ga krasi veliki “osmeh”.

Mops

Simpatični mops ima brojne obožavaoce zbog njegovih “tužnih” očiju, izborane njuškice i simpatičnog repa.

Pomeranac

Za uspon popularnosti ove rase najzaslužniji je Boo, pas koji je postao pravi internet hit. Međutim, zanimljivo je da je on tražen među ljubiteljima životinja još od 1888. kada se kraljica Viktorija “zaljubila” u jednog dok je letovala u Italiji.

Ši cu

Ši cu je u početku krasio carske odaje u Kini, što uopšte ne čudi, ako imamo u vidu njegovu beskrajnu lojalnost prema vlasniku.

Koli

Od kako je Lesi stekla svoju svetsku slavu, koli je među najpopularnijim rasama pasa na svetu. Ljupki psi ove rase vole da uživaju u zabavnim aktivnostima, uče trikove ili čuvaju svoja stada ovaca.

Bigl

Svako ko ima bigla, zna koliko ova rasa voli da “peva”. To je možda i razlog zašto su među najtraženijim rasama na Googleu.

Maltezer

Preslatki maltezeri su idealno društvo, naročito za vlasnike stanova. Uprkos sićušnoj građi, on ima mnogo krzna koje zahteva svakodnevnu negu. Ipak, uživaće u svakom trenutku dok ga četkate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.