10 godina akcije Limenkica-ulaznica

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 godina akcije Limenkica-ulaznica

Pozorišno edukativni projekat Limenkica-ulaznica započeo je obeležavanje desete, jubilarne sezone. Ove subote, 23.02. u 12 časova, u Dečjem kulturnom centru, za predstavu „Rođendanska sapunica” mališani će tradicionalno ulazak „plaćati” praznim limenkama, koje se prikupljaju i šalju na reciklažu.

Na ovaj način je tokom prethodne decenije o reciklaži učilo više od 70.000 dece i mladih u 56 gradova i mesta u Srbiji. Istovremeno je prikupljeno čak pola miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << limenki, koje je  moguće reciklirati bezbroj puta, a nakon toga se kao nova pakovanja za samo 60 dana ponovo mogu naći u prodavnicama.

U godini obeležavanja ovog jubileja, predstave će se održavati vikendima u Dečjem kulturnom centru, gde će deca u zamenu za limenke dobijati jedinstvenu reciklažnu valutu, prvu na svetu – Alu coin. Njime se kupuju ulaznice i druge zanimljive stvari, a zajedno sa maskotom akcije Li men-om,  deca presuju limenke u posebnim presama i otpočinju proces reciklaže.

Cilj ovog jedinstvenog projekta je edukacija dece o reciklaži i zaštiti životne sredine kroz pozorišnu umetnost, a sprovode ga Udruženja Eko art, Dečije pozorište „Čarapa” u produkciji „Škole plus”, uz podršku Recan fondacije za reciklažu limenki za piće i kompanije Ball Packaging.

Završna proslava 10 godina Limenkice-ulaznice i obeležavanje jubileja planirano je za 19. maj 2019, kada će se u Dečjem kulturnom centru Beograd održati specijalni celodnevni program namenjen svim mališanima i prijateljima Recan fondacije i Dečijeg pozorišta „Čarapa”.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

10 godina akcije Limenkica - ulaznica

Izvor: B92, 22.Feb.2019

Pozorišno edukativni projekat Limenkica-ulaznica započeo je obeležavanje desete, jubilarne sezone...Ove subote, 23. februara u 12 časova, u Dečjem kulturnom centru, za predstavu "Rođendanska sapunica" mališani će tradicionalno ulazak "plaćati" praznim limenkama, koje se prikupljaju i šalju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.