1,2,3.4...14: Bajden je uspeo, konačno

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 20:50

1,2,3.4...14: Bajden je uspeo, konačno

Američki predsednik Džozef Bajden našao je rešenje za svoje česte padove na stepenicama predsedničkog aviona.

Sada koristi stepenice sa manjim brojem stepenika kako bi smanjio mogućnost pada.

Američki predsednici tradicionalno koriste stepenice sa 26 stepenika kako bi silazili ili se penjali u predsednički avione "Er fors uan".

Međutim, sada se, zbog Bajdenovih padova, koriste stepenice sa 14 stepenika, koje se izvlače iz trupa aviona, tvrde američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji.

Te stepenice koristio je na nedavnim letovima u Evropi, u Londonu, Vilnjusu, Helsinkiju, ali i pri povratku u Vašington.

Ipak, iako je u Helsinkiju koristio stepenice sa manje stepenika, Bajden se zateturao na njima. Američki mediji navode da nije neuobičajeno da predsednici koriste „kraće“ stepenice, ali se one obično upotrebljavaju prilikom lošijeg vremena, a ne stalno.

Dva Bajdenova savetnika potvrdila su američkim medijima da se prilikom ukrcavanja i iskrcavanja izbegavaju stepenice sa više stepenika kako bi se smanjila mogućnost da predsednik posrne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.