Лондон: Оптужница против пет особа због шпијунирања у корист Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 16:40

Лондон: Оптужница против пет особа због шпијунирања у корист Русије

Британски тужиоци су саопштили данас да ће против пет особа осумњичених за шпијунирање у корист Русије бити подигнута оптужница за заверу ради шпијунаже. Фото: Pixabay/Mary_R_Smith Додаје се да ће се Орлин Русев (45), Бизер Џамбазоц (41), Катрин Иванова (31), Иван Стојанов (31) и Вања Габерова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << (29) појавити у уторак пред прекршајним судом у Вестминстеру, преноси ББЦ.
Реч је о бугарским држављанима којима се ставља на терет да су прикупљали информације које би биле корисне за непријатеља од августа 2020. до фебруара 2023. године.
Оптужени су наводно радили у оперативној шпијунској ћелији руских служби безбедности, а тужиоци тврде да је њихов посао укључивао и праћење мета.
Полицајци који су претраживали њихову имовину у Лондону и Норфолку пронашли су наводно лажне пасоше и личне карте из Велике Британије, Бугарске, Француске, Италије, Шпаније, Хрватске, Словеније, Грчке и Чешке.
Baku: Azerbejdžan predao nacrt mirovnog sporazuma Jermeniji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лондон: Оптужница против пет особа због шпијунирања у корист Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.