Видео снимци Њујорка који је обавијен димом слични онима са Марса (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 10:46

Видео снимци Њујорка који је обавијен димом слични онима са Марса (ВИДЕО)

Видљивост у Њујорку нагло се погоршала када је дим од стотина активних шумских пожара у Канади наранџастом измаглицом прекрио овај амерички град. Фото: Танјуг/AP Photo/Andy Bao На видео снимку, који је Национална метеоролошка служба објавила на Твитеру, види се прилично јасан хоризонт >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Њујорка јуче око 11 сати, али како дим постаје гушћи, солитери све више бледе у наранџастој измаглици и скоро их је немогуће видети око 14 часова, преноси Њујорк пост.
Canadian wildfire smoke darkened the skies of New York City and sent the air quality index soaring past 400 on Wednesday, well into the “hazardous” range and the worst since the EPA began recording air-quality measurements in 1999. https://t.co/kXhZndwYPH pic.twitter.com/Va9svFQgUp
— The New York Times (@nytimes) June 8, 2023


Национална метеоролошка служба је упоредила снимак града, који је назвала „скоро невероватним“ са онима који су начињени на површини Марса.
„Они који су осетљиви на лош квалитет ваздуха, укључујући старије особе и малу децу, требало би да ограниче време на отвореном ако је могуће“, упозорила је меторолошка служба.
Међу већим градовима, Њујорк је у среду поподне имао најгори индекс квалитета ваздуха на свету са 484, што је означено као „есктремно опасно“, и највиши ниво од шездесетих година прошлог века.

То је скоро три пута више од индекса хронично загађених градова као што су Дубаи (168) и Њу Делхи (164), према сајту за мерење квалитета ваздуха IQ Air.
Нормалним даним у Њујорку, индекс квалитета ваздуха износи око 100.
Магла је током јучерашњег дана у Њујорку била толико густа да је око 14 часова укључено више уличних светиљки у Централ Парку. Квалитет ваздуха на североистоку САД погоршао се ове недеље јер више од 150 шумских пожара и даље бесни у Квебеку, према Канадском међуагенцијском центру за шумске пожаре.
Милионима људи у Северној Америци саветује се да носе епидемиолошке маске Н95 на отвореном, а власти у Њујорку почеће данас бесплатно да их деле. Школе широм источне обале САД отказале су све активности на отвореном, авио-саобрац́ај је успорен, а милиони Американаца су позвани јуче да остану у затвореном простору након што се дим од канадских пожара проширио на југ, прекривајуц́и градове густом измаглицом.
Orban sazvao sednicu Saveta odbrane zbog eskalacije u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Видео снимци Њујорка који је обавијен димом слични онима са Марса (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.