Олимпијакос великим преокретом победио Монако и пласирао се у финале Евролиге

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 19:33

Олимпијакос великим преокретом победио Монако и пласирао се у финале Евролиге

Кошаркаши Олимпијакоса су великим преокретом у другом полувремену победили Монако 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:19) у првом полуфиналу Фајнал фора у Каунасу и бориће се у недељу за трофеј против победника меча Барселона – Реал. Фото: Градске инфо Монако српског тренера Саше Обрадовића је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << био много бољи у првом полувремену, предвођен тандемом Мајк Џејмс – Џордан Лојд засипао је кош Олимпијакоса. Џејмс је постигао 13, а Лојд девет поена у првом полувремену, док је одличан био и Окобо са пет поена и чак шест асистенција. Олимпијакос је деловао лоше и у одбрани и у нападу, није имао решење испод оба коша, па је било јасно да мора да подигне ниво игре у наставку ако жели у финале, што се и десило.
Најбољи клуб регуларног тока сезоне је феноменално отворио друго полувреме и серијом 14:0, односно 27:2 у целој четвртини у потпуности преокренуо резултат. Заблистали су Саша Везенков, Костас Папаниколау и Мустафа Фал. Нестварно делује податак да је Монако у целој трећој деоници постигао два поена, једино је Ели Окобо постигао кош.
У последњој четвртини Монако није успео да се врати и да угрози победу Олимпијакоса који ће у недељу напасти четврту титулу првака Европе, прву од 2013. године.
Олимпијакос су ка победи предводили Саша Везенков са 17, Костас Папаниколау са 15 и Мустафа Фал са 12 поена.
Код Монака су најефикаснији били Мајк Џејмс и Ели Окобо са 17 и Џордан Лојд са 11 поена.
Mitrović: Nisam se kontrolisao, napravio sam grešku i prihvatio kaznu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Олимпијакос великим преокретом победио Монако и пласирао се у финале Евролиге се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.