Ердоган о операцијама против ПКК на северу Сирије и Ирака

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 10:07

Ердоган о операцијама против ПКК на северу Сирије и Ирака

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган одржао је говор у регији Конија где се осврнуо на покретање операција против Радничке партије Курдистана (ПКК) и курдске милиције ИПГ на северу Сирије и Ирака. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић На почетку говора, турски председник је изразио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саучесће породицама војника који су убијени на северу Ирака у зони турске операције, а након тога је нагласио и важност турских војних активности, пренели су турски медији.
„Овим операцијама, корак по корак, одлучни смо да учинимо сваки центиметар наше земље сигурним, почевши одмах иза граница“, рекао је Ердоган.
Поред операције у Сирији и Ираку, Ердоган је говорио и о енергетској ситуацији у Европи, али и у Турској.
Он је истакао да док се европске земље питају како ће преживети зиму због енергетске кризе, Турска улази у зиму с олакшањем.
Турска је 20. новембра покренула ваздушне нападе на положаје припадника ИПГ и ПКК на северу Сирије, а након терористичког напада у центру Истанбула. Осим ваздушне операције, председник Турске је најавио и копнену операцију у догледном периоду.
„Наше операције с авионима и дроновима су само почетак. Наша одлучност да осигурамо читаву нашу јужну границу са адекватном сигурном зоном је јача него икада пре. Док настављамо са ваздушним нападима, обрачунаћемо се са терористима и на терену у најпогодније време за нас“, поручио је Ердоган.
Kim Džon Un: Naš cilj da posedujemo najmoćniju nukleranu silu

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Ердоган о операцијама против ПКК на северу Сирије и Ирака се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.