Борељ: Европа сматра да је дводржавно решење једини пут ка миру у Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 20:27

Борељ: Европа сматра да је дводржавно решење једини пут ка миру у Гази

Министри спољних послова из групе Г20, која се састала у Бразилу како би разговарала о тензијама у свету, сложили су се о питању потребе дводржавног решења као јединог пута ка миру у израелско-палестинском сукобу, рекао је данас европски шеф политике Жозеп Борељ. Фото: Танјуг/AP/Virginia >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Mayo „Нисам чуо да је ико против тога. Постоји снажан захтев за дводржавним решењем. То је консензус међу нама“, додао је Борељ.
Он је такође нагласио да безбедност у Израелу неће бити одржива уколико Палестинци не буду имали перспективу за стварање сопствене државе, преноси Ројтерс.
Борељ је рекао да се криза у Гази протеже на Западну обалу због тога што израелски досељеници „нападају палестинске цивиле“ и затражио од Бразила, земље домаћина састанка Г20, да јасно стави до знања да су сви присутни за дводржавно решење сукоба.
Такође је истакао да очекује да ће арапске нације направити предлог за мир у Појасу Газе у наредним данима.
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху и његова десничарска коалициона влада одбацује успостављање палестинске државе, иако САД сматрају да је дводржавно решење једини начин да се донесе трајни мир у региону.
Што се тиче Украјине, Борељ је рекао да сматра да Русија не тежи прекиду ватре.
„(Руски председник Владимир) Путин жели да настави овај рат“, рекао је он.
Medvedev: Rusiji je svejedno s kojim će američkim liderima sarađivati

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: Европа сматра да је дводржавно решење једини пут ка миру у Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.