Писторијус: Улазак Шведске у НАТО треба да се деси сада

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 10:25

Писторијус: Улазак Шведске у НАТО треба да се деси сада

Планирано придруживање Шведске НАТО-у касни и треба да се деси сада, изјавио је данас немачки министар одбране Борис Писторијус. Фото: Танјуг/AP Photo/Olivier Matthys „Свако даље одлагање оптерећује стрпљење свих“, рекао је Писторијус новинарима уочи састанка министара НАТО-а у Бриселу, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пренео је Ројтерс.Мађарска је једина чланица НАТО-а која није одобрила захтев Шведске за придруживање Алијанси, а очекује се да ће мађарски парламент ратификовати захтев Стокхолма крајем овога месеца.
Министри одбране НАТО-а састају се данас у Бриселу како би припремили самит Алијансе у јулу у Вашингтону. Министри одбране НАТО-а ће такође разговарати о напретку који је постигнут у повећању производње муниције и обезбеђивању средстава за нове одбрамбене планове Алијансе.
На дневном реду ће бити и подршка НАТО-а Украјини. У седишту НАТО-а у Бриселу у среду се састала Контакт група за одбрану Украјине, предвођена САД, да би се позабавила ситуацијом на терену и хитним потребама Украјине.
Министри одбране ће данас разговарати о томе како даље ојачати одвраћање и одбрану НАТО-а, након чега ће уследити састанак Савета НАТО-Украјина уз учешће украјинског министра одбране Рустема Умерова.
Peskov: Specijalna vojna operacija je počela protiv Ukrajine, a sada liči na rat protiv Zapada

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Писторијус: Улазак Шведске у НАТО треба да се деси сада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.