Nil Armstrong sleteo na Mesec, ali je lagao?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2013, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nil Armstrong sleteo na Mesec, ali je lagao?

U najnovijem dokumentarcu o Nilu Armstrongu priča o čuvenom astronautu je dobila nove momente. Sećate se čuvene rečenice koju je izgovorio Nil Armstrong nakon što je kročio na Mesec?

Nil Armstrong na Mesecu  

"Ovo je mali korak za čoveka ali veliki za čovečanstvo", sigurno ste nekada čuli.

Prvi čovek koji je ikada kročio na Mesec tvrdoglavo je ponavljao da je ovu rečenicu smislio u sekundi. U nedavnom intervjuu njegov brat je izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je ta rečenica pripremana mesecima unazad. Zapravo Nila su sa svih strana bombardovali predlozima - šta bi trebalo da izgovori ako misija bude uspešno okončana.

Među predlozima su bili Šekspirovi stihovi i citati iz Biblije. Moglo bi se reći da je toliko ponavljana fraza sada uspela da izgubi sav smisao.
Pogledaj vesti o: Veliki Brat

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.