Marijana deli nagradu sa suprugom?

Izvor: S media, 28.Jun.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marijana deli nagradu sa suprugom?

Marijana Čvrljak je osvojila više od 104.000 hiljade evra. Iako je njen suprug Ivan tražio razvod pre njenog izlaska i pre pobede, Marijana će možda morati da podeli novac sa bračnim partnerom.

Marijana je pobedom u "Velikom bratu" osvojila 104.700 eura. Iako je njen suprug razvod braka zatražio pre njenog izlaska iz šou, novac će možda morati da podeli s njim. Naime, prema zakonu sve nagrade dobijene u igrama na sreću ili kvizovima znanja spadaju u bračnu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << imovinu.

Dr. Irena Majstorović, sa katedre za porodično pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta, objasnila je za Jutarnji list da je bračna imovina sve ono što su supružnici stekli tokom bračne zajednice i što se nakon razvoda deli na ravne časti.

- U bračnu imovinu ne ulaze jedino nasledstvo, pokloni i autorska dela. Ako je, primera radi, jedan od supružnika slikar, nakon razvoda njegova dela pripadaju samo njemu. Ali, ako je prodao sliku i dobio za nju novac, novac se deli popola, rekla je dr. Majstorović, koja je dodala da ni to što je Marijanin suprug Ivan Čvrljak pokrenuo brakorazvodnu parnicu ne utiče na podelu imovine.

VB4: Raskid doneo Marijani pobedu!

Marijana Čvrljak: Žao mi je što sam osramotila muža

Severina: Nemeš je klinac!

- Pokretanje brakorazvodnog postupka nije relevantno, važno je jesu li supružnici u određenom trenutku još bili u bračnoj zajednici", istakla je dr. Majstorović, koja nije htela da komentiriše da li u slučaju Marijane i Ivana Čvrljka u trenutku osvajanja nagrade postojala bračna zajednica ili ne i dodala da se takve stvari dokazuju na sudu.

Ali, kako piše ovaj list, advokati specijalizovani za porodično pravo prognoziraju da Marijana, s obzirom da je njen suprug pokrenuo razvod braka, a ona novu vezu, ima velike šanse da zadrži celi iznos nagrade, tj. da novac ostane u njenim rukama.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.