Ko sada vlada: Bežanje od odgovornosti

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2012, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko sada vlada: Bežanje od odgovornosti

Ako vas zanima kada će biti formirana Vlada Republike Srbije samo pratite izjave izaslanika Velikog brata. Da ne bude zabune, Veliki brat nije popularni rijaliti šou, već izvorište političke moći koje se nalazi tamo negde iza duge. Jedan od tih izaslanika Velikog brata je i švedski diplomata Karl Bilt. Evo šta kaže Bilt: „Predsednik Nikolić je položio zakletvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ali će izbor vlade biti ključan korak, koji možda neće uslediti baš brzo“. Dakle, ako bilderbegovac Karl Bilt kaže da Srbi mogu samo da sanjaju vladu, onda će tako i biti. Sve drugo je spinovanje javnosti. Dok su naprednjacima i njihovoj koaliciji vezane ruke, „žuti“ i njihova potentna koalicija bave se prepredenim zamajavanjem javnosti.
Da smo u pravu potvrđuje nam izjava Ivice Dačića koji otvoreno kaže da trpi pritiske i sa Zapada i sa Istoka. Počev od ozbiljnih pregovora za okruglim stolom, preko neozbiljnih SMS poruka, tajnih ručkova i večera, političari se besomučno trude da što više prolongiraju formiranje vlade. I dok međunarodna zajednica i kosovski vlastodršci ekspresno rešavaju pitanje Kosova, naša tehnička vlada svojim tehničkim odlukama samo „golica“ nemilu stvarnost. Bežanje od odgovornosti je više nego transparentno!
Sada je u prvi plan isturen šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović, koji bi mogao u ovoj tužnoj kosovskoj priči da izvuče deblji kraj. Zato je Stefanović i izjavio da je problem u tome što kosovski pregovarači i evropski posrednik sporazume o regionalnom predstavljanju tumače drugačije – na štetu Srbije. Sve druge izjave koje političari daju posle razgovora sa inostranim posrednicima su šećerna pena koja može samo privremeno da odagna gorčinu tokom rešavanja Kosovskog problema. Bliski susret sa posrednikom Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robertom Kuperom nedavno je imao i savetnik predsednika Srbije Mrko Đurić, koji kaže da zna hiljadu načina kako da dođemo do cilja, samo ako se političari konačno dogovore da zajednički nastupe prilikom rešavanja kosovskog pitanja. Što bi rekao sveti vladika Nikolaj ohridski i žički: „Daj Bože da se Srbi obože, umnože i slože“. Međutim, nevolja je u tome što političari različitih partijskih boja ne mogu, neće ili ne smeju da se u potpunosti slože kada treba da se uhvate u koštac sa najsloženijim nacionalnim problemom.
Istini za volju, među političarima postoji konsenzus da Srbija ne sme da skrene sa puta evropskih integracija. Međutim, interesi velikih sila umnogome nadilaze ta nastojanja. Posao koji su stranci započeli pre više godina mora da bude završen. Toga je svestan i samozvani mandatar Boris Tadić, sav politički establišment, ali i građani Srbije koji nikada nisu bežali od referenduma kada su sudbonosne odluke od državnog interesa u pitanju. Samo što referendum nemo ko sada da im ponudi.
Predrag Prokopljević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.