Zvezda u finalu posle pobede nad Radničkim

Izvor: Politika, 25.Apr.2013, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u finalu posle pobede nad Radničkim

LAKTAŠI – Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Jadranske lige, pošto su danas na završnom turniru u Laktašima kod Banjaluke, pobedili Radnički iz Kragujevca sa 79:78 (20:27, 21:13, 21:20, 17:18).

Zvezda je plasmanom u finale Jadranske lige obezbedila plasman u Evroligu sledeće sezone.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Raško Katić sa 22 poena, dok je Boris Savović postigao 18. Radnički >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je predvodio Aleksandar Ćapin sa 25 poena.

U drugom polufinalu od 21.00 igraće Igokea i Partizan.

Utakmicu u Laktašima obeležio je veliki broj preokreta, kao i neizvesna završnica u kojoj je viđen veliki broj promašenih slobodnih bacanja i izgubljenih lopti.

Radnički je bolje počeo utakmicu i u finišu prve četvrtine stekao sedam poena prednosti, koju je početkom druge deonice povećao na plus 13.

Zvezda je tada sredinom druge četvrtine napravila seriju 16:0 posle čega je usledila neizvesna borba do kraja poluvremena, koje je završeno poenom prednosti za beogradski klub.

Crveno-beli su dobro počeli drugo poluvreme i došli do devet poena prednosti, nakon čega je usledila serija Radničkog od 11:0, ali su Beograđani uspeli da je prekinu i treći period završe sa prednošću.

Zvezda je u poslednjoj deonici ponovo dobro krenula i drugi put došla do maksimalnih devet poena prednosti, nakon čega je ekipa iz Kragujevca za pet minuta novom serijom, ovog puta 18:2, dva minuta pre kraja ponovo došla do vođstva od sedam razlike (78:71).

Posle toga Radnički nije uspeo da postigne nijedan poen, a crveno-beli su serijom 8:0 došli do novog preokreta i pobede.

-------------------------------------------------------

Čović: Prezadovoljan sam, ostvaren krunski cilj

LAKTAŠI – Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je večeras da je prezadovoljan pobedom nad Radničkim u polufinalu završnog turnira Jadranske lige i plasmanom u Evroligu sledeće sezone.

„Ne da sam zadovoljan, nego prezadovoljan. Mi smo plasmanom u finale fajnal-fora obezbedili sigurnu Evroligu, što nam je bio krunski cilj u ovoj sezoni. Pobedi se ne gleda u zube, ali to je moglo da bude ubedljivije i bolje. Međutim, posle određenih problema i grčeva koje smo imali unazad nekoliko nedelja, digli smo se i dobili jednu istorijski važnu utakmicu za Crvenu zvezdu. Zvezda će posle 15 godina ponovo biti u Evroligi i ja čestitam igračima i jednom i drugom treneru i celom stručnom štabu. Ovo je veliki uspeh i relaksacija za sve ono što nas čeka dalje”, kazao je Čović novinarima u Laktašima.

Crveno-beli su večeras u uzbudljivoj završnici pobedili kragujevački Radnički sa 79:78 u polufinalu turnira u Laktašima.

„Uložen je ogroman rad od 12. avugsta 2011. kada smo skupili Zvezdu i za nepune dve godine došli do velikog rezultata. Možda je to brzo i treba voditi računa da sada u periodu pred nama izvršimo stabilizaciju, jer nije Evroliga za Zvezdu samo jedna godina. Mi moramo planski i sistematski da radimo, jer u Crvenoj zvezdi se uvek očekuje vrh vrhova”, kazao je on.

Čović je priznao i da je dva minuta pre kraja, kada je Radnički došao do sedam poena prednosti, izašao iz hale.

„Ja sam dva minuta pred kraj, kada je Vajt zakucao, poslao poruku igračima i trenerima na klupi tako što sam ustao i izašao iz hale. Da ne objašnjavam kako je bilo... Izašao sam iz hale, zapalio cigaretu, gvirio, uhvatio jedan ugao da mogu da vidim semafor. I na osnovu semafora i reakcije publike sam video da sustižemo. Imao sam malo zrno, neki kvrc koji mi je govorio da može da se dogodi čudo. Nas je Bog nagradio, a Bog ne nagrađuje za džabe”, zaključio je Čović.

-------------------------------------------------------

Rakočević: Ostvarili smo primarni cilj u sezoni

LAKTAŠI – Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je posle plasmana u finale završnog turnira Jadranske lige da je ekipa ostvarila primarni cilj u sezoni i pokazala da se vraća u formu od pre nekoliko meseci.

Crveno-beli su u prvoj polufinalnoj utakmici u Laktašima savladali ekipu kragujevečkog Radničkog sa 79:78, čime su obezbedili i učešće u Evroligi naredne sezone.

“Čestitam svima plasman u Evorligu, to nam je bio najbitniji cilj, presrećni smo zbog toga. Ovo je bio jedini imperativ u sezoni, osvojili smo i prvi trofej posle šest, sedam godina. Naš projekat je već uspešan, ali nećemo se zadovoljiti. Na 40 minuta smo od još jednog trofeja, pokazali smo karakter. Zvezda do sada nikad nije osvojili Jadransku ligu, verujem da ćemo uspeti za dva dana”, kazao je Rakočević na konferenciji za novinare posle utakmice.

On je priznao da je bilo teško igrati protiv Radničkog večeras.

„Bilo je jako teško igrati. Radnički sa iskusnim trenerom Nikolićem uvek ima neke specijalne varijante u odbrani, mene su totalno odvojili od lopte, dosta nam je trebalo da se prilagodimo. Dobili smo utakmicu odbranom. Vratili smo se su drugoj četvrtini dok smo gubili sa više od 10 razlike, polako se dižemo i vraćamo u formu od pre nekoliko meseci. Večeras svi za jednog jedan za sve, to je pravi put i recept za trofej”, naveo je on.

„Pritisak je bio veliki, ne volim što nam je cela sezona stala u jednu utakmicu. Mogli smo večeras i da izgubimo, bilo je dosta preokreta. Gladni smo trofeja, imamo snage za to”, dodao je Rakočević.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić naglasio je da svi zaslužuju čestitke za plasman u Evroligu.

„Meč je očekivano bio težak, psihološko stanje nije bilo na idealnom nivou. Od starta smo krenuli s taktičkim nadmudrivanjem i kvalitetnom odbranom i trojkama uspeli smo da se vratimo u meč. Imali smo dve sasvim dobre prilike da ranije rešimo utakmicu, ali smo pribegli lošim rešenjima i omogućili Radničkom da stekne prednost. Tu sam tek desetak dana, ovo je uspeh i mojih kolega prethodnika, Milivoja Lazića i Vlade Vukoičića”, rekao je Radonjić.

„Okrećemo se duelu koji nas očekuje u finalu. Mislim da ćemo moći rasterećenije da igramo to finale”, poručio je trener Crvene zvezde.

-------------------------------------------------------

Nikolić: Greškama u završnici ispustili pobedu

LAKTAŠI – Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je posle večerašnjeg poraza od Crvene zvezde da je njegova ekipa veoma lošom igrom u završnici i greškama dozvolila rivalu da pobedi.

Kragujevčani su u prvoj polufinalnoj utakmici završnog turnira cregionalne Jadranske lige u Laktašima izgubili od Zvezde u dramatičnoj završnici sa 79:78.

“Sve ste videli, toliko se razumete. Imali smo ih tokom cele utakmice. Promenili smo taktiku u odbrani, provocirali smo igrače da šutiraju. Većim delom utakmice je bilo u redu, uspeli smo da uhvatimo priključak, smogli snage da izmenama napravimo preokret taman onakav kakav treba da se dobije jedna institucija. Računali smo da ćemo sa 80 poena dobiti utakmicu, ali nismo uspeli da postignemo koš dva minuta”, izjavio je Nikolić posle uzbudljivog meča.

“Teriko Vajt promašio je dva bacanja, a onda i poslednjih devet sekundi na utakmici. Koncentracija u poslednja dva minuta je pala, igrači su verovatno mislili da su već dobili utakmicu, nisu primili informaciju za poslednji napad. Nismo pogodili penale ni otvoreni šut, a Zvezda zbog naših promašaja igra Evroligu”, kazao je Nikolić.

Beta-Tanjug

objavljeno: 25.04.2013.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Kragujevac

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda posle drame obezbedila plasman u Evroligu

Izvor: Press, 25.Apr.2013

Crveno- beli će tako imati priliku da se bore za drugi trofej ove sezone, a protivnika u finalu biće im poznat posle duela Igokea - Partizan koji se igra od 21 čas...Najefikasnji u pobedničkoj ekipi bio je Raško Katić sa 22 poena, dok je Boris Savović upisao 18 uz 10 skokova. Kod Kragujevčana...

Nastavak na Press...

Radivojević: Euforija nas je već prošla (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 25.Apr.2013

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Jadranske lige, pošto su na završnom turniru u Laktašima kod Banjaluke

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.