Zvezda iščupala pobedu u Mađarskoj

Izvor: B92, 25.Jan.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda iščupala pobedu u Mađarskoj

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Solnok u Mađarskoj sa 77:72, u 18. kolu regionalne ABA lige.

Zvezda je odigrala veoma loše u većem delu meča, imala je dvocifreni minus pred start poslednje deonice, ali je ipak pokazala zrelost u poslednjoj deonici.

Ono što će sigurno zabrinuti trenera Dejana Radonjića je očajan šut sa linije slobodnih bacanja. Crveno-beli su pogodili 21 od čak 38 slobodnih bacanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Čarls Dženkins bio je odličan sa 19 poena i 4 asistencije, Nelson je imao 16 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a ključnu rolu imao je Ivan Radenović sa 13 poena i 7 skokova. Kod domaćina, Vojvoda je ubacio 18, a Voren 13 poena.

Zvezda se sada učvrstila na čelu ABA lige sa skorom 15-3, a ovo joj je šesta uzastopna pobeda u regionalnom takmičenju.

Tok meča:

Koliko je Solnok bolji tim kada igra kući Zvezda je osetila već u prvoj deonici. Crveno-beli su postigli prva tri poena na utakmici, ali u nastavku prve četvrtine domaćin je bio dosta bolji.

Vili Voren pravio je, kao i što se očekivalo, mnogo problema lideru ABA lige, pa je domaćin u 8. minutu imao šest poena viška (16:10). Zvezda je dobro koristila prednost pod koše, ali je promašila čak pet od 12 slobodnih bacanja.

Ipak, u finišu prve deonice Dženkins je ubacio dve vezane trojke i Zvezda je imala egal posle 10 minuta (20:20).

Nastavio je Voren i u drugoj deonici da igra sjajno u napadu, ali na drugoj strani Dženkins je bio sjajan u šutu za tri poena. Ipak, beogradski tim imao je mnogo problema sa linije slobodnih bacanja pošto je promašio 11 od 18 pokušaja u prvom poluvremenu.

Uz to, sudije su podlegle atmosferi u maloj dvorani, pa meč nije bio previše lep za gledanje, osim dobre igre Vorena na jednoj i Dženkinsa na drugoj strani. Na kraju prvog poluvremena domaćin je imao dva poena viška nakon – 37:35.

Početak drugog poluvremena pripao je Vojvodi koji je postigao tri vezane trojke i tri slobodna bacanja i doneo svom timu prvo dvocifreno vođstvo – 58:44.

Igra Zvezde u tim trenucima potpuno se raspala, nije bilo koncepcije u napadu, pa je delovalo da je domaćin u tom periodu prelomio meč. Nije se mnogo promenilo u nastavku treće deonice, Nelson je sa pet vezanih poena

Iako je delovala izgubljeno, Zvezda se u poslednjoj deonici malo po malo vraćala u meč, a sreidnom poslednje deonice uhvatila je u potpunosti priključak nakon što je uspela da zaustavi Vorena i Vojvodu (63:61).

Tri minuta kasnije na semaforu je stajalo 73:70 za Zvezdu, a najzaslužniji za preokret bio je Ivan Radenović koji je ubacio prvo tešku dvojku, a onda i trojku.

Imali su nešto kasnije crveno-beli 74:70 i napad u poslednjem minutu, ali Nelson nije pogodio, pa je domaćin dobio priliku da se vrati u meč. Keler je bio polovičan na drugoj strani, a Zvezda ponovo nije iskoristila napad, ovoga puta promašio je Dženkins.

I Lorant je u ekipi Solnoka pogodio samo jedno bacanje, a 24 sekunde pre kraja fauliran je Raško Katić, koji je takođe pogodio samo jedno bacanje. Zvezda je ipak odigrala koncentrisanu odbranu, loptu je ukrao Dženkins koji je pogodio oba bacanja i tako rešio meč – 77:72.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda iščupala pobedu u Mađarskoj

Izvor: B92, 25.Jan.2014

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Solnok u Mađarskoj sa 77:72, u 18. kolu regionalne ABA lige...Zvezda je odigrala veoma loše u većem delu meča, imala je dvocifreni minus pred start poslednje deonice, ali je ipak pokazala zrelost u poslednjoj deonici...Ono što će sigurno zabrinuti trenera Dejana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.