Večiti derbi na TV B92

Izvor: B92, 18.Okt.2020, 08:05

"Večiti" derbi na TV B92

Partizan i Crvena zvezda sastaju se 163. put, drugi put u istoriji bez prisustva navijača.

Crno-beli dočekuju crveno-bele u meču 11. kola Superlige Srbije, uz direktan prenos na TV B92 (17:00).

Crvena zvezda je u svih prethodnih deset mečeva trijumfovala i ima osam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bodova više od Partizana.

"Derbi treba ljubomorno da se čuva u Srbiji i treba da budemo ponosni što imamo nešto specifično na svetu. Sva peckanja, oko terena, to treba da se prihvati kao sportska stvar. Naravno, u granicama normale i prijatnosti. Neće me ništa uplašiti, znam šta želim, kako radimo, neće me nikakav natpis učiniti boljim nego što jesam", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Pročitajte još:

Stankovićev odgovor na Partizanovu svlačionicu: Mi da "zalepimo" pobedu

Crvena zvezda će biti oslabljena neigranjem Mirka Ivanića i Gelora Kange, koji su nedavno bili pozitivni na koronavirus.

Iako se spekulisalo da ni Željko Gavrić neće igrati zbog povrede, mladi krilni napadač je spreman za ovaj meč.

Stanković će najverovatnije iznenaditi Erakovićem na štoperu, koji će dobiti priliku ispred Milunovića i Pankova.

Pročitajte još: "Priznao sam penal u derbiju, rekli su mi da nisam smeo"

Aleksandar Stanojević ne može da računa na novog napadača Bajbeka, pa će u napadu najverovatnije biti Asano, s obzirom da Partizan trenutno nema nijednog klasičnog napadača na raspolaganju.

Pročitajte još: Stanojević pred derbi: Publika bi nam mnogo značila u našem Hramu

Pitanje je da li će zaigrati Lazar Marković i ko će sve od povratnika igrati od prvog minuta.

Neće biti Šćekića zbog povrede, koji je bio bitan u prethodnim derbijima.

"Generalno, dobar je osećaj pred derbi ekipa je maksimalno fokusirana i koncentrisana. Danas smo trenirali na glavom terenu. Žao mi je sto neće biti publike, mnogo bi nam značili u našem Hramu. Čekamo da vidimo još kako će se reprezentativci uklopiti, fokusirani smo", rekao je Aleksandar Stanojević na konferenciji za medije pred derbi.

Pročitajte još: "Zvezda nema pravo da priča o dominaciji"

Pored direktnog prenosa na TV B92, "večiti derbi" možete pratiti na B92.net putem našeg Lajv bloga.

Iako je tek oktobar, Zvezda bi u slučaju pobede u današnjem večitom derbiju (17.00) mogla da počne da hladi šampanjac jer već ima osam bodova prednosti nad Partizanom. Zato je crno-belima, koji su se znatno pojačali tokom pauze, ovo izuzetno bitan meč. Kvota na Partizan je 2,80, na Zvezdu 2,70, a na iks, koji često dolazi u večitim derbijima, 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Zvezda.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.